Se hva Google har lagret om deg

Her er listen du ikke vil at noen andre skal se.

Alt du søker etter hos Google blir lagret. Dersom du har Gmail blir det til og med knyttet til brukerkontoen din.

Det er delte meninger om Google. Mange setter pris på gigantens mange gratistjenester i bytte mot målrettet reklame.

Andre, derimot, er mer skeptiske. Idéen om at et stort selskap sitter på drøssevis av informasjon om deg kan være skremmende, selv om Google på sin side hevder at dette kun skal være med på å gi deg mer relevante annonser.

Mange vet ikke at Google har en webapplikasjon, Google Web History, som lar deg se på og søke i alt du har søkt etter. Dersom du bruker Googles verktøylinje vil også kunne se nettsider du har besøkt; helt uavhengig av om du har besøkt disse sidene ved å klikke på et søkeresultat.

Hva du har søkt på kan fortelle mye om deg.
Hva du har søkt på kan fortelle mye om deg. Vis mer


Se hva Google har lagret om deg


I tillegg kan du trykke på en dag i kalenderen for å se hva du søkte etter den gitte dagen. Du kan også se hvilke dager du søker mest, og ved hvilke klokkeslett du er mest ivrig. En egen side viser også dine oftest brukte søkeord, hvilke domener du har besøkt mest med mer.

Nyttig søkefunksjon

Det mest nyttige for deg som bruker er kanskje søkefunksjonaliteten. Du har sikkert vært i en situasjon der du har prøvd å finne tilbake til en side du var innom for et par dager siden, men nå går dette langt enklere.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Du kan også slette elementer fra historikken, men bare fra din egen visning. Google tar fortsatt vare på dine aktiviteter på sine servere.

Google web history finner du her: https://www.google.com/history

Hva synes du?

Er det greit at Google sitter på store mengder informasjon om deg mot at de tilbyr deg gratistjenester som Gmail? Si gjerne din mening i debatten under.

Tips en venn om denne artikkelen!

Artikkelen ble første gang publisert i april 2007 og oppdatert/republisert i desember 2008