Se hva du kan gjøre med iPad nå!

Apple MUSIC er ventet å bli høydepunktet, men vi venter også nyheter til iPhone, iPad, OS X og Apple Watch i kveld.

<strong>HVA KOMMER I KVELD?</strong> Det er duket for Apple-nyheter i kveld – hva drar Tim Cook opp fra hatten denne gangen? Foto: AFP/SCANPIX
HVA KOMMER I KVELD? Det er duket for Apple-nyheter i kveld – hva drar Tim Cook opp fra hatten denne gangen? Foto: AFP/SCANPIXVis mer

Klokka sju i kveld norsk tid går Apple-sjef Tim Cook på scenen for å holde det tradisjonelle keynote-foredraget som en innledning til årets WWDC-utviklerkonferanse.

Og etter alle solemerker blir den største nyheten i kveld at Apple lanserer en egen strømmetjeneste, Apple Music, i konkurranse med aktører som Spotify, Tidal, Rdio med flere.

Hva sier konkurrentene til den nye musikktjenesten?

Det kan få noen og en hver til å skjelve i buksene, men skal vi tro konkurrentene har de tatt sine forholdsregler.

Spotify introduserte for kort tid siden musikkvideoer og joggefunksjon i sin tjeneste for å gire opp et ekstra hakk i forkant av Apples lansering, men også norske Beat ser foreløpig ut til å ta det hele med knusende ro:

– Det har ikke vært noen hemmelighet at Apple kommer med en strømmetjeneste, og når Apple gjør noe, blir det alltid noe stort som påvirker markedet, sier markedsansvarlig Linn Dyveke Wilberg til Dinside. Hun tror imidlertid Apples lansering vil utvide dette markedet og gi flere muligheter også for andre aktører, og at dette markedet vanskelig kan domineres av én aktør.

Men hva annet kommer?

Vi forventer at Apple viser frem nyheter som kommer i de neste utgavene av iOS og OS X. Det har også versert rykter om at en ny Apple TV-enhet blir vist frem, selv om vi de siste dagene har sett indikasjoner på at dette ikke blir tilfelle.

LES OGSÅ: Ti tips til deg med Apple TV

Om det vises frem noe maskinvare gjenstår å se. Kanskje vil vi få mer informasjon om når Apple Watch lanseres i Norge?

Følg med direkte

Har du en Apple TV kan du følge seansen direkte via «Apple Events»-appen på hovedsiden. Alternativt kan du følge direkstrømmen via en Mac, iPad eller iPhone om du bruker Safari og peker nettleseren til apple.com/live.

Livebloggen er nå avsluttet, men du kan lese deg gjennom seansen nedenfor.