Se Facebook-videoer mens du skroller videre

Ny funksjon i web-versjonen av Facebook.

<strong>NY KNAPP:</strong> I webversjonen av Facebook kan du nå trykke på denne knappen for å spille av videoen i et eget vindu slik at du kan skrolle videre. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
NY KNAPP: I webversjonen av Facebook kan du nå trykke på denne knappen for å spille av videoen i et eget vindu slik at du kan skrolle videre. Foto: PÅL JOAKIM OLSENVis mer

Vi ser stadig mer video på nett, og også i Facebook-feeden satses det mer på video enn tidligere.

For et drøyt år siden begynte nettstedet med automatisk avspilling av videoer i nyhetsstrømmen. Riktignok uten lyd – inntil du trykker på videoen.

LES OGSÅ: Slik slår du av automatisk video på Facebook

Nå kan du skrolle videre

Videoer som vises i desktop-utgaven av Facebook har nå fått en ny knapp. Den gjør at du kan «poppe» ut videoen i et eget vindu som blir liggende over resten av siden.

SKROLL VIDERE: Videoen vises i et eget vindu som kan flyttes rundt på siden, og som blir liggende der uavhengig av om du skroller videre.
SKROLL VIDERE: Videoen vises i et eget vindu som kan flyttes rundt på siden, og som blir liggende der uavhengig av om du skroller videre. Vis mer


Dermed kan du fritt skrolle videre mens du fortsatt ser videoen i et eget vindu. Du kan ta tak i vinduet og flytte det rundt på skjermen, og videoen fortsetter å spille til du lukker videovinduet eller klikker deg inn på en ny nettside. Fra vinduet kan du også like og dele videoen videre.

Du får imidlertid ingen mulighet til å endre størrelsen på videoen, noe som burde være mulig, siden vinduet er ganske lite i våre øyne.

Bare på web

Funksjonen rulles ut i disse dager og er muligens ikke tilgjengelig for alle ennå. Vi har heller ikke klart å finne den i Facebooks mobilapper for iPhone og Android – YouTube for Android har for øvrig hatt tilsvarende funksjon i snart to år.

LES OGSÅ: Her er Facebooks nye bildeapp