Se en film på bussen!

Sony viste sin nye DVD Discman på CeBit Home i forrige uke. Dette er en bærbar DVD-spiller som kan drives både av batteri og nettadapter. I tillegg kan den kobles til Sony Glasstron, multimediaalderens erstatning for briller og hodetelefoner.

Sony vil i nærmeste fremtid starte leveringen av sin DVD Discman med modell-betegnelsen PBD-V30. Denne bærbare DVD-spilleren kan også spille vanlige CD-plater og Video CD-plater i tillegg til DVD-filmer, og du har alle de mulig-hetene du vanligvis finner på en portabel CD-spiller.

Spilleren benytter de samme lithium ion batteriene som Sonys "camcordere", eller en nettadapter. Batteriene holder til mellom 2,75 og 4,8 timer musikk, eller mellom 2 og 3,5 timer DVD video, avhengig av batteri- størrelsen. Enheten veier ca. 570 g uten batteri, og noen hundre gram mer med batteri. Målene er 150,6 x 33,5 x 182,3 mm.

DVD Discman kan kobles direkte til en vanlig TV, f.eks. på hotellet når du er ute på reise. Enheten har både composite og S-Video utgang. Video- oppløsningen er ca. 500 linjer, mot 240 på vanlig VHS. Lyden kan du enten få via hode-telefoner, eller du kan koble spilleren til et stereoanlegg. DVD Discman har signal-støtte for Dolby Digital AC3 og MPEG-2 flerkanallyd. Du kan også bruke en tilleggskabel for å etablere en digital-til-digital for-bindelse med en MiniDisc-opptager. Prisen på Sony DVD Discman ventes å ligge på ca. 8.000 kr.

Se en film på bussen!

Glasstron - fremtidens multimediabriller

Sony har utviklet et par multimediabriller som blant annet kan kobles til DVD Discman. Brillene ser noe klumpete ut, men med en vekt på bare 150 g, er de ikke til noen stor plage. Brillene inneholder to LCD-skjermer på 180.000 punkter som hver har en diagonal på mindre enn to centimeter. Likevel gir de samme opp-lev-else som om du skulle sett på en 52"-skjerm fra to meters avstand! Lyd får du via hodetelefoner med surround-forsterker og mega-bass krets. Du kan også koble en vanlig videospiller til brillene, slik at du kan se film hjemme uten å for-styrre andre med annet enn dine egne latterbrøl eventuelt snufsing.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Glasstron PLM-A55E har en innebygget timer som kobler ut bildet i 30 minutter dersom du bruker brillene mer enn seks timer i strekk uten å ta en pause! Dette er gjort for å hindre overanstrengelse av øynene. Prisen på PLM-A55E blir nok dessverre ganske høy, nærmere 9.000 kr.

Det finnes også en annen modell, PLM-S700E, som har enda bedre oppløsning og SVGA-inngang. Denne modellen har en virtuell bildediagonal på hele 75 centimeter og 1,5 millioner punkter per LCD-skjerm! Den har også en "se-gjennom" modus som gjør det mulig å se det som befinner seg bak det virtuelle bildet. Kanskje ikke noe å anbefale mens du kjører bil, men til andre aktiviteter som ikke krever så mye oppmerksomhet, er det en ypperlig løsning. Det eneste problemet er prisen som sannsynligvis vil ligge på over 20.000 kr.