Se direkte-TV på nettbrett med Viaplay

Lanserer TV to go tirsdag.

<strong>PÅ FARTEN:</strong> Fra og med tirsdag kan Viasats parabolkunder se direktesendt TV utenfor huset. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
PÅ FARTEN: Fra og med tirsdag kan Viasats parabolkunder se direktesendt TV utenfor huset. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Denne uka får Viasats parabolkunder tilbud om å bruke tjenesten «TV to go» uten ekstra kostnad.

Tjenesten er i praksis en utvidelse av Viaplay-appen til iOS og Android, og lar deg se direktesendt TV fra mange av kanalene du abonnerer på fra før. Dette kan du også gjøre om du er ute av huset, så lenge du har tilgang til internett, altså på samme måte som Go-tjenesten til Canal Digital.

I følge informasjonssjef i Viasat, Øystein Hygen Christensen, vil tjenesten bli lansert for kundene på tirsdag, altså i morgen, og den vil være tilgjengelig både for iOS og Android-enheter.

Vi har fått prøve

Vi har fått tilgang på en betautgave av tjenesten og har testet den både på en iPad og en Android-telefon. For – selv om appen er tiltenkt nettbrett har man også mulighet til å bruke den fra telefonen, selv om det da blir litt trangt om plassen på skjermen. Den gjør seg rett og slett bedre på nettbrett slik Viasat har lagt opp grensesnittet på denne tjenesten.

STARTSIDEN: Én kanal på hver linje med hva som går og hva som kommer. Linjene kan sveipes til høyre og venstre; også for å se tidligere sendte programmer.
STARTSIDEN: Én kanal på hver linje med hva som går og hva som kommer. Linjene kan sveipes til høyre og venstre; også for å se tidligere sendte programmer. Vis mer


Hovedskjermen lister bare kanalene nedover, og på hver linje finner du tre bilder – hva som sendes akkurat nå, det neste programmet og ei rute med de fem neste programmene etter der igjen. Du kan sveipe hver linje sidelengs for å se lenger frem i tid – og tilbake i tid.

TV to go lar deg nemlig se alle TV-programmer som har vært sendt de siste 48 timene på de ulike kanalene. Når du velger programmet som sendes akkurat nå, kan du dermed trykke på en knapp for å starte det fra begynnelsen.

Enkelt og greit altså, men vi synes fortsatt at Viasat kunne ha løst det litt mer elegant.

Vi savner for eksempel en egen meny for alle kanalene (det kan ta tid å skrolle nedover til bunnen siden innholdet lastes inn fortløpende), og det finnes heller ingen søkefunksjon.

Mangler enkelte kanaler

Øystein Hygen Christensen er informasjonssjef i Viasat.
Øystein Hygen Christensen er informasjonssjef i Viasat. Vis mer


Vi teller totalt 35 kanaler i vårt test-abonnement, men dette vil selvsagt variere i forhold til hvilke kanaler kundene har i sitt abonnement.

Vi ser imidlertid at det er enkelte kanaler som mangler; for eksempel NRK, TV2 og TVNorge-kanalene (TVN, FEM, MAX).

I følge Christensen er Viasat i god dialog både med NRK og TV2 med tanke på også å tilby deres innhold i Viaplay-tjenesten i fremtiden.

Som med Viaplay-appen har «to go»-tjenesten støtte for Airplay, slik at du enkelt kan sende video direkte til TV. Støtte for Android-ekvivalenten, Chromecast, jobbes det med, og dette vil komme i relativt nær fremtid, uten at selskapet ville gi oss noen nøyaktig dato (dette gjelder altså direktesendt TV – øvrig innhold i Viaplay-appen har Chromecast-støtte).

Den slags kan være kjekt om du har en nummer to-TV som ikke er koblet til parabolanlegget, eller om du sitter et helt annet sted og allikevel har lyst til å se kveldens fotballkamp på en skjerm større enn fem tommer.

LES OGSÅ: Seks kjekke dingser å ha med seg på ferie

Hygen Christensen opplyser imidlertid om at dette ikke gjelder absolutt alt innhold, noe som har med rettigheter å gjøre. Spesielt muligheten for å bruke tjenesten utenfor hjemmet gjør at enkelte rettighetshavere blir litt ekstra forsiktige, og spesielt Disney- og C More-kanalene har foreløpig ikke støtte for å sende bildet trådløst til en TV.

SPOLING: Du kan hoppe 15 sekunder frem eller tilbake, samt spole ved å dra i skyvebryteren. Programmer som allerede har startet kan dessuten startes fra begynnelsen.
SPOLING: Du kan hoppe 15 sekunder frem eller tilbake, samt spole ved å dra i skyvebryteren. Programmer som allerede har startet kan dessuten startes fra begynnelsen. Vis mer


LES OGSÅ: Har du fått med deg RiksTVs nye funksjoner?

Bare å oppdatere

Er du parabolkunde hos Viasat er det med andre ord bare å laste ned Viaplay-appen, eller oppdatere den om du allerede har den. TV to go-tjenesten lanseres altså på tirsdag og dukker da opp som et eget menyvalg i appen.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!