Se digital-TV med Windows

Microsoft sikter mot digital-TV i neste versjon av Windows. Whistler, den kommende versjonen av det velkjente operativsystemet, skal tilby programvare som gjør det mulig å se digital-TV uten en separat boks på TV'en. En demonstrasjon ventes allerede fredag.

Microsoft liker å ha markedsovertaket innen de fleste områder, men selskapet sliter på digital-TV-fronten. Derfor planlegger nå selskapet å inkludere programvaren som benyttes i deres digital-TV-bokser – Microsoft TV – inn i PC-operativsystemet Whistler. Whistler er etterfølgeren til Windows 2000, og ventes på markedet i USA i løpet av andre halvdel av 2001, i følge nettstedet ZDNet.

I følge kilder med god kjennskap til Microsoft, vil selskapet demonstrere en betaversjon av programvaren på The International Broadcasting Convention i Amsterdam på fredag.

Blant de som leder an?

I følge sjefen for Microsofts TV Platform Group, Ed Graczyk, begynner set-top boksene (boksen du setter oppå fjernsynsapparatet for å få inn ekstra TV-kanaler) å bli mer som PCer.

Ved å inkludere eksisterende TV-programvare i operativsystemet til PCen, skal altså nå Microsoft forsøke å bli blant de ledende selskapene som tilbyr digital underholdning. TV-selskapene trenger nemlig sofistikert programvare for å kunne tilby TV-seerne interaktive tjenester. Microsoft håper at Whistler skal kunne gi dem en ekstra fordel innen dette markedet, som vokser hurtig.

Med Microsofts digital-TV-teknologi innebygd i operativsystemet, skal det bli mulig å gi deg muligheten til å benytte kun ett apparat for å styre både fjernsysapparater og PCer i hjemmet. Du vil bl.a. ikke trenge en egen boks i tilknyting til TVen.

I tillegg mener Microsoft at Whistler kan danne kjernen for et helt hjemmesystem som kan kontrollere alt fra PCer og digitale TVer til varme- og lyssystemer, ved hjelp av Universal Plug&Play-teknologien.

Til tross for at Microsoft på denne måten utnytter hele sitt potensiale, er enkelte likevel skeptiske til at selskapet skal klare å slå igjennom på digital-TV-fronten med det første:

- De har ikke forbindelser med de store TV-selskapene. De er ikke del av TV-industrien, sier Therese Torris, direktør for European Internet commerce i Forrester Research i Amsterdam.

(Kilde: ZDNet)

Vi har tidligere omtalt Whistler i flere artikler. Du kan lese mer om operativsystemet her:

Oppfølgeren til Windows 2000 når betastatus i oktober
Microsoft viser neste generasjon Windows
Ny retning for Windows?