Se den nye Internet Explorer

MINITEST: Internet Explorer 7 nærmer seg ferdig, og vi har prøvekjørt den nye beta 2. Her får du skjermbildene og våre inntrykk!

Se den nye Internet Explorer

  1. Se Internet Explorer 7 beta 2 i praksis


Microsoft la nylig ut en ny betaversjon av den etterlengtede oppgraderingen av verdens mest utbredte (utrolig nok) nettleser. Og de som har forventet at Microsoft skulle gå helt andre veier enn konkurrentene Opera og Firefox, tar feil. Stikkord for Internet Explorer 7 er nettleservinduer organisert i arkfaner, kollektive bokmerker, integrert søkefelt, RSS-støtte, zoom-funksjon for både tekst og bilder og bedre utskriftshåndtering. Det er med andre ord lite nytt i forhold til det konkurrentene har finpusset på de siste fem årene etter lanseringen av Internet Explorer 6.

(Klikk for full versjon av bildet)
(Klikk for full versjon av bildet) Vis merSe flere skjermbilder

Blant nyhetene i denne siste oppdaterte betaversjonen, er muligheten for å legge de egne lokale søkefunksjonene til forskjellige inn som egne listevalg i IE7-søkefeltetet (slik som du i dag f.eks kan legge inn Google, Yahoo og Wikipedia som søkemotorvalg i Firefox). En annen morsom nyhet er muligheten til å vise miniatyrer av nettsider du har åpne, og ved et enkelt klikk på disse maksimerer du vinduene.

Fortsatt liv laga for Internet Explorer

Så hva er da argumentene for å foretrekke Internet Explorer? Her vil nok meningene være delte, men det er hevet over en hver tvil at verdens mest utbredte nettleser også vil være den mest kompatible - med tanke på all verdens nettsider. Dette er ikke noe nytt, og gjelder også for versjon 6 - som fortsatt har en klar dominans i nettlesermarkedet.

Hva med deg?

Kommer du til å bruke Internet Explorer 7 som din standard nettleser når den lanseres? (Avsluttet)
Ja, selvsagt!(30%) 945
Nei, jeg foretrekker Firefox(26%) 825
Nei, jeg foretrekker Opera(19%) 590
Muligens(14%) 432
Jeg gir blaffen i hele debatten, bare jeg får surfet på nettet!(6%) 185
Vet ikke(3%) 109
Jeg bruker ingen av de nevnte(2%) 51
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Og selv om Internet Explorer 7 er kraftig forbedret på sikkerhetssiden, blant annet med eget phishing-filter, vil en markedsleder alltid være mest utsatt for angrep fra dem som setter alle krefter inn på å avsløre svakheter og hull. Dermed er det ikke usannsynlig at brukere av Internet Explorer også i fremtiden vil leve en litt farligere tilværelse enn dem som bruker de langt mindre utbredte konkurrentene, selv om det i praksis skulle vise seg å være like mange sårbarheter i disse.

Ikke helt ferdig, men nesten...

Vi har installert Internet Explorer 7 beta 2 preview på en av våre test-PCer, og prøvekjøringen så langt har vært uten de store negative opplevelsene. Versjonen er tilgjengelig for nedlasting også for deg, men vi gjør oppmerksom på at dette er en uferdig betaversjon som gjør ganske store inngrep i operativsystemet på PCen din. Dermed anbefaler vi ikke å installere den med mindre du vet hvordan du kan få ordnet opp i eventuelle problemer som kan oppstå.

Internet Explorer 7 beta 2 preview finner du her (kun for Windows XP, og kun i engelsk språkdrakt). NB! Har du en piratkopiert versjon av Windows XP, kan du bare glemme Internet Explorer 7. Du vil nemlig aldri komme forbi valideringen under installasjonen! Endelig versjon (også på norsk) er ventet i sommer.

Sikker gjennomgang

Vi gjennomgår funksjonene og innstillingene i vår skjermbildesamling som du finner ved å klikke lenken under.

Se skjermbildene fra Internet Explorer 7 med våre kommentarer

[Ugjyldig objekt (debatt)]