Se de nye Canon-kameraene

NYHET: Canon slipper ikke mindre enn sju nye digitalkameraer, blant annet verdens raskeste speilrefleks og to nye digitale IXUSer. Her er detaljene!

EOS 1D MkIII er utviklet fra bunnen av og tar over for EOS-1D Mark II N. Dette profesjonelle speilreflekskameraet skal kunne ta 10 bilder i sekundet, og er i følge Canon verdens raskeste digitalkamera. På innsiden sitter to DIGIC III-prosessorer, og en bildesensor som deler bildet i 10,7 millioner piksler. Skjermen på baksiden måler hele 3 tommer, og har et eget modus for sanntidsvisning, noe som er sjelden kost på digitale speilreflekskameraer.

Men skal du ha dette kameraet må du bla dypt i lommeboken. Prisen er nemlig veiledende 32.000 kroner, og da snakker vi om kun hus uten objektiv. Kameraet dukker opp i butikkene i april.

Se de nye Canon-kameraene

Mer EOS 1D MkIII

Se de nye Canon-kameraene

Mer EOS 1D MkIII

Se de nye Canon-kameraene

Canon IXUS 70 og 75 har 7,1 megapiksels oppløsning, og et nytt 3x optisk zoom-objektiv. Kameraene kjenner igjen ansikter for best mulig portrettfotografering. Utstyrt med den nye Digic III-prosessorene skal begge kameraene være svært rask i bruk.

Kameraene ser ut til å være identiske med unntak av skjermen, som er 2,5 tommer på IXUS 70 og 3 tommer på IXUS 75. Skjermene skal ha bedre innsyn fra sidene enn tidligere modeller. Kameraene er tilgjengelige i mars, og veiledende priser er 2,899 kroner for IXUS 70 og 3,199 kroner for IXUS 75.

Se de nye Canon-kameraene

Canon IXUS 70

Se de nye Canon-kameraene

Canon IXUS 75 med den store skjermen.

Se de nye Canon-kameraene

PowerShot-serien får også flere nye medlemmer. Powershot A460 er et nybegynnerkamera som overtar etter A430. Kameraet har 5 megapiksels oppløsning og hele 4x optisk zoom. På baksiden sitter en 2" stor LCD. Kameraet er på vei ut i butikkene, og prisen er 1,499 kroner veiledende.

Se de nye Canon-kameraene

Powershot A550 overtar etter A530, og har 7,1 megapiksels oppløsning og 4x optisk zoom. Det har fått et nydesignet programhjul, kan ta opp video i VGA-oppløsning uten hakking og med lyd, og har en 2" LCD-skjerm på baksiden. Prisen er 1,899 kroner, og kameraet er på vei ut i butikkene.

Se de nye Canon-kameraene

Powershot A560 er hakket mer avansert, og har blant annet fått DIGIC III-bildeprosessor med ansiktsgjenkjenning som gjør det enklere å ta perfekte portretter. Oppløsningen er også her 7,1 megapiksler og den optiske zoomen 4x. På baksiden sitter en stor 2,5" skjerm. Kameraet skal være i butikkene i mars, men prisen er ikke fastsatt.

Se de nye Canon-kameraene

Powershot A570IS blir et av de mest avanserte kameraene i A-serien, med de samme egenskapene som A560 - men i tillegg har det blitt utstyrt med optisk bildestabilisator som motvirker kamerarystelser. Også dette kameraet kommer i mars, og prisen er foreløpig ikke kjent.

Se de nye Canon-kameraene