Se de nye Canon-kameraene

Endelig kommer G10, men Canon byr også på nye IXUSer og et kompaktkamera med 20x optisk zoom.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidligere i dag formidlet vi nyheten om Canon EOS 5D Mark II, som blir det første speilreflekskameraet med muligheten for videoopptakk i full HD-oppløsning.

Men Canon har også andre nyheter på programmet, og denne gangen dreier det seg om kompaktkameraer i forskjellige klasser, totalt 5 nye modeller, hvorav en også kan ta opp video i full HD-oppløsning.

Og akkurat da vi trodde at kameraprodusentene hadde tatt til vett og hoppet av megapikselskarusellen, har de hoppet tilbake. Canon byr på hele 14,7 megapiksler i et par av nyhetene denne gang.

Digital IXUS 980 IS

Den nye toppmodellen i IXUS-serien har fått 14,7 megapiksels oppløsning, 3,7x optisk zoom, vidvinkelobjektiv og optisk bildestabilisator. Kameraet kommer med sort eller sølv kamerahus.

image: Se de nye Canon-kameraene


På innsiden sitter den nye DIGIC IV-prosessoren, som skal være kjappere og by på flere nye muligheter, blant annet bedre ansiktsgjenkjenning og "avanserte teknologier for eliminering av uskarphet", som det heter i Canons pressemelding.

Digital IXUS 870 IS

Hvis du synes 14,7 megapiksler blir i overkant på et lite lommekamera, kan du jo heller skjele til denne modellen.

image: Se de nye Canon-kameraene


Her får du 10 megapiksler, vidvinkelobjektiv (28 mm) med 4x optisk zoom. Også her får du optisk bildestabilisator og den nye Digic IV-prosessoren. Kameraet har for øvrig en 3" LCD-skjerm på baksiden

I skrivende stund har vi dessverre ikke fått opplyst noen pris på de nye IXUSene, men de skal være tilgjengelig i butikkene i oktober/november.

Powershot G10

Den klassiske G-serien får også et nytt medlem, og G10 får også 14,7 megapiksels bildebrikke, Digic IV-prosessor, samt et nytt 5x vidvinkelobjektiv (28mm).

image: Se de nye Canon-kameraene


Skjermen er på 3 tommer og skal i følge Canon være spesielt god. Kameraet henvender seg til litt mer avanserte fotografer, og støtter blant annet RAW-opptak.

G10 kommer i butikkene i oktober, veiledend pris er 4.999 kroner.

Powershot SX1 IS

Superzoom-kameraer er populære, og Canons det første av to nye tilskudd i denne klassen har fått 20x vidvinkelobjektiv (28 mm), 10 megapiksels oppløsning, optisk bildestabilisator, samt mulighet for videoopptak i full HD-oppløsning (1080P) uten hakking.

image: Se de nye Canon-kameraene


Det skal i følge Canon kunne ta bilder raskt i serie, inntil 4 bilder pr sekund. Kameraet kan kobles til TVen din digitalt vida HDMI-kabel. Kameraet har vridbar LCD-skjerm på 2,8 tommer.

Kameraet har fått CMOS-sensor, i likhet med EOS 5D Mark II.

Salgsstart er november, prisen blir veiledende 5.199 kroner.

Powershot SX10 IS

Den andre superzoom-kameranyheten ser likt ut som SX1 IS, men kan ikke ta opp video i full HD-oppløsning og byr heller ikke på like rask seriefotografering. Her er det heller ikke noen CMOS-sensor, kun tradisjonell CCD. Skjermen er vridbar, men 2,5 tommer mot storebrors 2,8.

image: Se de nye Canon-kameraene


Dette kameraet dukker opp i butikkene i oktober, og veiledende pris er 3.599 kroner.

DinSide Data tar sikte på å teste flere av modellene, og kommer tilbake med flere detaljer i forbindelse med dette.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!