Se de beste treffene med en gang

Med dette installert trenger du ikke å lete lenge i søkeresultatet for å finne de gode treffene.

Publisert
Sist oppdatert

Sannsynligvis er du innom minst én søketjeneste minst én gang om dagen.

Å finne det du leter etter så raskt som mulig er en kunst. Riktignok har de store søkemotorene avanserte algoritmer for å sortere søkeresultatet, og som regel er det slik at det du er på jakt etter er å finne på den første siden i søkeresultatet.

Les også: Bruk Google enda bedre

Dog er rangeringen noe tilfeldig og mer basert på innholdets relevans enn hvor godt likt artikkelen faktisk er.

StumbleUpon

Vi har så vidt streifet borti StumbleUpon tidligere, men for kort tid siden ble denne populære nettjenesten oppdatert. Brukere som har installert StumbleUpon kan gi tomler opp og ned til ulike nettsider, danne vennskapsbånd og på den måten gi og få tips om nettsider - ikke veldig ulikt nettjenesten del.icio.us, som vi har omtalt tidligere.

Nettjenesten blir imdlertid ikke morsom før du laster ned verktøylinja som du kan legge til i nettleseren din. På din profilside kan du krysse av alle kategorier du er interessert i, og deretter kan du trykke på "stumble"-knappen slik at du snubler over en nettside som mange har anbefalt og som berører dine interessefelter. Du kan også avgrense hvilken kategori du vil "snuble i", slik at du for eksempel bare kan finne gode nettsider om sigarer hvis du kunne tenke deg å lære mer om den slags.

Se de beste treffene med en gang


Stjerner i søkeresultat

Den beste delen av StumbleUpon er imidlertid at du direkte i søkeresultatet kan få en indikasjon på hvor godt en side er likt av resten av menigheten. Hvor godt likt en side er angis med 1-5 stjerner, og du kan også se kommentarer som er postet i tilknytning til siden.

Dermed kan du for eksempel søke på "free icons" og få opp følgende søkeresultat:

Se de beste treffene med en gang


Det kjekke nå er at de med flest stjerner er kvalitetskontrollert av dine "medbrukere" hos StumbleUpon. Som du ser er det ett treff som ikke har fått noen stjerner, og dette er også den nettsiden som blir vurdert av Google som usikker. StumpleUpon-verktøylinja gir stjerner i søkeresultatet hos flere nettjenester, blant annet Google, YouTube, Yahoo! og flere.

For at StumbleUpon skal fungere ordentlig, er det selvsagt viktig at mange bidrar. Derfor oppfordres du samtidig til å tomle opp eller ned sider du liker eller misliker for å bidra til fellesskapet. For tiden har tjenesten nesten 4 milioner registerte brukere!

URL: http://www.stumbleupon.com/


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer