Foto: <a target=_top href=http://www.engadget.com>Engadget.com</a>
Foto: Engadget.comVis mer

Se - en gjennomsiktig PC-skjerm

CES 2010: Samsung demonstrerer PC med gjennomsiktig OLED-skjerm

Skjermteknologien OLED står for Organic Light Emitting Diodes, og består av piksler som hver og en generer sitt eget lys. På den måten slipper man bakgrunnsbelyste paneler, som i dagens LCD-skjermer.

OLED har i flere år blitt omtalt som LCD-ens arvtaker, men utfordringer blant annet knyttet til levetid og høye produksjonskostnader, har foreløpig begrenset utbredelsen til små apparater som mobiltelefoner og MP3-spillere.

Innsynsvinkelen fra alle sider er blant de store fordelene med OLED, i tillegg til lav strømbruk, og det faktum at de kan lages svært tynne. Under fjorårets IFA-messe i Berlin fikk vi blant annet demonstrert 3 millimeter tynne OLED-skjermer fra LG.

Syltynne og bøybare

Det er også laget prototyper på OLED-skjermer som er så tynne at de kan brettes og bøyes, og det antas at slike på sikt kan bli å finne på produkter som ID-kort, briller og klær (for eksempel på guider og veiarbeidere), og andre tenkelige og utenkelige steder.

Men nå har Samsung tatt det hele et steg videre, og presenterer en bærbar PC med gjennomsiktlig 14-tommer OLED-skjerm. Den skal i følge Samsung være verdens største gjennomsiktige OLED-skjerm.

Hvilken nytte den spiller, med unntak av å imponere forbipasserende, vites i skrivende stund ikke, men våre lesere har sikkert noen gode ideer i debatten under...

Artikkelen fortsetter under annonsen

Flere saker fra CES 2010 får du her

Kilde: Engadget.com

Flere saker fra CES 2010 får du her