Scrybe - kalenderen du alltid kan bruke

Vi har testet ut kalenderen som fungerer både med og uten nettilgang.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Verden måpte da den første filmsnutten fra Scrybe viste seg på nettet.

Den gangen var det ytterst få som hadde tilgang til nettjenesten, men etter hvert som den har blitt mer stabil, har skaperne invitert stadig flere - vi andre måtte nøye oss med videoen som viste en nettkalender som virket veldig intuitiv og elegant å bruke.

Vi har endelig fått oss en betakonto, og vi har nå testet ut nettkalenderen noen dager.

Fungerer både med og uten nettilgang

Det som skiller Scrybe fra konkurrerende nettapplikasjoner er at den fungerer både med og uten nettilgang. Tjenesten benytter seg av Flash og er laget slik at alt innhold synkroniseres lokalt - hvis du ønsker det, selvsagt.

image: Scrybe - kalenderen du alltid kan bruke


Med andre ord - dersom du sitter på toget hjem fra jobb, kan du sette nettleseren i frakoblet-modus og taste inn www.iscrybe.com. Da får du fortsatt tilgang til kalenderen din og kan både legge til avtaler, redigere, huke av ting du har gjort på TODO-lista di etc. Når du får nettilgang igjen, vil dine handlinger synkroniseres med Scrybes servere slik at endringene reflekteres i nettutgaven.

Fordelen er naturligvis at du ikke er bundet til én maskin - hvis du bruker én hjemme-PC, én på jobb og kanskje drasser med deg en bærbar av og til er det kjekt at kalenderen ligger på nett, men det er også veldig kjekt å ha tilgang til den hvis du ikke har nettilgang.

Svært intuitivt

Grensesnittet er også svært intuitivt. I månedsvisning ser du et sammendrag av avtaler på de enkelte dagene, og klikker du på en dag, ekspanderes denne slik at tidspunktene også vises. Du får også en grafisk indikasjon på hvor belastet dagen er, der mørkebrune firkanter en formiddag angir at du har mange avtaler.

image: Scrybe - kalenderen du alltid kan bruke


Navigasjon mellom dager, måneder og uker går også smertefritt ved bruk av piltastikoner og andre intuitive elementer. Scrybe har også en omfattende liste med hurtigtaster som gjør at du slipper å bruke mus.

image: Scrybe - kalenderen du alltid kan bruke


Avtaler legges til slik de gjøres i Google Calendar - du klikker på add, skriver "pressekonferanse med Canon på mandag klokka ni" og så legges det til på riktig plass i kalenderen. Du kan også legge til notater og sette opp epostvarsling, i tillegg til at du kan angi det dersom avtalen repeteres hver uke e.l.

Også TODO-lister

En ting Google Calendar mangler er oppgavelister, som er undertegnedes hovedmotivasjon for å bruke slike tjenester. Her er Scrybe briljant - nettjenesten lar deg sortere oppgavene du har tenkt til å gjøre ved å bruke tags, og du kan enkelt knytte dem til en tidsfrist ved å dra oppgaven over en dag i kalenderen. Slik kan du også få påminnelse pr. epost.

I tillegg støtter Scrybe import i sin enkleste form. Har du skriblet ned en del ting du må få gjort i Word, kan du klippe og lime lista inn i Scrybe, så lages et oppgaveelement for hver linje du har limt inn.

«Scrybe er ikke bare en tidsplanlegger.»


Du kan også importere andre kalendere i .ics/.csv-format og dele kalendere med venner. Dette fungerer ikke helt 100% fordi de importerte kalenderne ikke vises i oversikten slik at du eventuelt får fjernet dem. Derfor vises alle kampene til Liverpool nå dobbelt i undertegnendes kalender - riktignok kan ikke en god ting sies for ofte, men ...

Notatblokk

Scrybe er ikke bare en tidsplanlegger. Det er også et sted der du kan samle notater. Leser du en morsom dessertoppskrift eller noe annet du har lyst til å ta vare på, kan du enkelt og greit merke både tekst og bilder og lime inn i den såkalte "ThoughtPad"-en. Du kan også tagge notatene dine slik at du kan filtrere dem på stikkord, i tillegg til enkel formattering av notatene dine, som fet/kursiv tekst og punktlister. Dette kan du igjen dele med kontaktene dine.

image: Scrybe - kalenderen du alltid kan bruke


Også på papir

En fiffig funksjon er også "PaperSync" - muligheten for å skrive ut ukeplanen på papir. Dette kommer ferdig med brettelinje slik at du får en enkel sak du kan putte i innerlomma, og det er også plass til å notere.

I det hele tatt har vi et svært godt inntrykk av Scrybe, men vi tror samtidig utviklerne har et kappløp med tiden i forhold til hovedkonkurrenten; Google Calendar. Som vi tidligere har skrevet om, har Google utviklet Google Gears, og når Google Calendar omsider vil støtte dette vil også Google kunne by på en kalender som fungerer uavhengig av nettilgang.

Scrybe er foreløpig invitasjonsbasert, men vi fikk vår invitasjon i løpet av noen få timer via nettjenesten Inviteshare. Om det er tiltenkt eller ikke vet vi ikke, men det er mulig å invitere venner ved å opprette en ny kalender (ved siden av "general"-kalenderen) og dele den med venner og kjente.


Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!