<a href="http://www.flickr.com/photos/36053119@N02/4316923101/">"Day 217"</a> av <a href="http://www.flickr.com/photos/36053119@N02/">Fergus Randall</a> (<a href="http://creativecommons.org/licenses/by/2.0/deed.en">Creative Commons</a>)
"Day 217" av Fergus Randall (Creative Commons)Vis mer

Scroll i et vindu som ikke er aktivt

Dette gratisprogrammet kommer du til å elske.

Windows 7 har blitt lovprist av mange som det beste Microsoft har kommet med på mange år.

Imidlertid er det én ting som fortsatt ikke er fikset, og som ofte fører til irritasjon, i hvert fall blant våre Windows-baserte redaksjonsmedlemmer.

Du skroller nemlig alltid i det aktive vinduet. Hvis Outlook er aktivt program på én skjerm, mens nettleseren ligger åpen i en annen, har du sikkert opplevd å flytte muskperen over nettleseren, rulle med hjulet på musa for så å oppdage etter et par sekunder at det jo er Outlook som scroller.

Om få sekunder er denne irritasjonen en saga blott.

WizMouse fikser biffen

Det lille gratisprogrammet WizMouse er bare en halv megabyte stort og lastes ned og installeres på få sekunder (forutsatt at du ikke fortsatt sitter med 28.800-modem, selvsagt). Etter installasjonen blir du presentert med følgende vindu:

Scroll i et vindu som ikke er aktivt


Som du ser er det ikke så veldig mye du trenger å ta stilling til - strengt tatt er det bare å trykke OK for å sette i gang, men du kan eventuelt huke av muligheten for å aktivere/deaktivere programmet ved å klikke en gang på ikonet i systemstatusfeltet, eller gjemme hele ikonet. Du kan også stille inn hvor mange linjer som skal skrolles av gangen, om programmet skal starte automatisk og om det skal kjøre som administrator slik at også administratorvinduer kan skrolles.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Trykk OK når du er klar.

Flytt muspekeren til et vindu som ikke er aktivt.

Rull med hjulet.

Smil.

Nesten så det burde vært standard i Windows, eller hva?
10 programmer som burde ha fulgt med Windows

(Vi sparer oss selvsagt for å kommentere at dette er standard på Mac, siden det bare blir krangling i debatten.)