ScreenToaster gjør det lettere å drive med blant annet datasupport.
ScreenToaster gjør det lettere å drive med blant annet datasupport.Vis mer

Screentoaster

Så lett har du aldri fanget skjerm-video før.

«Det første som slår undertegnede når jeg prøver tjenesten er hvor lett det er»I kategorien «Nettjenester som gjør noe du trengte å installere et program for å gjøre før» presenterer vi i dag Screentoaster - Vårt nye favorittverktøy for å fange skjermvideo.

Utrolig lett

For det er nemlig alt denne nettjenesten gjør, men det er enklere enn de fleste programmene man laster ned og installerer. Gå inn på nettsiden, trykk på en knapp og du tar opp video av hva du gjør på skjermen. Når du er ferdig, kan du legge på lyd og tekst, og får automatisk en lenke du kan dele med seerne dine, eller koden for å embedde den på en nettside.

Trykk på alt + s for å starte og stoppe opptak. Det er også mulig å filme et begrenset område på skjermen.
Trykk på alt + s for å starte og stoppe opptak. Det er også mulig å filme et begrenset område på skjermen. Vis mer


Kvaliteten på opptakene er mer enn gode nok for bruken den er tiltenkt. Det er ikke snakk om å fyre opp World of Warcraft for å vise kompisene hvor flink du er til å raide, men ScreenToaster fungerer ypperlig for bloggere, hvis du vil lage en guide til Photoshop eller fungerer som IT-avdelingen til alle vennene og slektningene dine.

På tre minutter hadde vi denne videoen klar:


Fortsatt i beta

Det første som slår undertegnede når jeg prøver tjenesten er hvor lett det er. Gå inn på nettsiden, trykk på «Start Recording» og du er i gang. Ingen installasjon, ingen unødvendig kompliserte funksjoner og ingen opplasting i etterkant - videoen er klar til å deles med en gang. I tillegg fungerer det på alle operativsystemer som kan kjøre Firefox, Internet Explorer, Safari eller Opera - Men det er ikke dermed sagt at alt er knirkefritt.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Screentoaster er i tidlig beta, noe som kanskje er like greit. Når man skal ta opp lyd må man gjøre alt på et opptak, det er ikke mulig å hoppe fremover eller bakover i avspilleren og vi opplevde flere ganger at videoen ikke ville starte i Firefox. I tillegg ble lyden på opptakene ofte vrengt.

Hvis ScreenToaster klarer å luke ut disse feilene, noe de burde greie før lansering, er det absolutt en nettjeneste å merke seg.

ScreenToaster er som sagt i beta-fasen, og du må ha en invitasjon for å teste ut tjenesten. Vi fikk vår ved å registrere oss på ScreenToaster.com.

Nå er det ikke direkte vanskelig for den jevne databruker å fange skjermvideo, men det som gjør Screentoaster genialt er at det kutter mellomleddet der du må laste opp videoen til en videotjeneste.

Så neste gang bestemor spør deg hvordan man får fet skrift i Word, kan du sende henne lenken til videoen din.