Del skjermbildet på PC-en din så lett som bare det. Foto: Bjørn Eirik Loftås
Del skjermbildet på PC-en din så lett som bare det. Foto: Bjørn Eirik LoftåsVis mer

Screenleap: Del skjermbildet over nettet

Til mobiler, nettbrett, TV-er og PC-er.

Enten du ønsker å kjøre en presentasjon, vise bilder eller demonstrere løsningen på et problem, bør du få med deg dette tipset. For nettjenesten Screenleap gjør dette mulig - via Internett, og på en veldig enkel måte.

Her trenger du minimalt med teknologikunnskap for å komme i gang.

Tar sekunder

Alt du behøver å gjøre for å dele skjermbildet ditt er å trykke på en knapp på nettsiden screenleap.com:

Screenleap: Del skjermbildet over nettet


Deretter får du oppgitt en nettadresse, som du må videreformidle til dem du ønsker å dele skjermbildet med. Når de besøker denne nettadressen, får de opp skjermbildet ditt, og du kan starte showet.

Dette kontrollpanelet blir synlig når du deler skjermbildet ditt. Du kan velge mellom å dele hele eller deler av skjermen, og får også beskjed om hvor mange som ser skjermen din.
Dette kontrollpanelet blir synlig når du deler skjermbildet ditt. Du kan velge mellom å dele hele eller deler av skjermen, og får også beskjed om hvor mange som ser skjermen din. Vis mer


Og publikum trenger ikke å bruke PC. De kan like gjerne bruke mobilen, nettbrettet, TV-en eller andre innretninger med en nettleser.

Her har vi hentet opp skjermbildet på en iPhone
Du kan zoome inn ved å bruke to fingre, som vanlig.
Innstillinger på iPhone


To timer gratis hver dag

Skjermbildet oppdateres et par ganger i sekundet i gratisversjonen. Det kreves ingen form for registrering for å dele ut skjermbildet, kun at du har JAVA-støtte på PC-en/Mac-en din. Men det er en begrensning på to timers bruk hver dag.

Screenleap kan imidlertid brukes i Pro- og Premium-modus. Pro koster 19 dollar i måneden og gir tilgang i inntil 8 timer hver dag, og raskere oppdatering av skjermbildet. Premium koster 39 dollar i måneden og gir ubegrenset bruk samt mulighet for å kryptere forbindelsen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Du finner mer informasjon og kan prøve tjenesten på screenleap.com.

Samleside: Nettjenester