Screen Capturer: gratis video av skjermen din

Her er et gratisprogram til formålet.

Etter at vi i forrige uke skrev om Snagit, et program som blant annet lar deg ta opp video av skrivebordet ditt, har vi fått en rekke henvendelser fra lesere som har andre favorittprogrammer til formålet.

Gratisalternativ

Et av programmene fattet spesiell interesse hos oss, og i motsetning til Snagit er Screen Capturer fra Extensoft helt gratis. Du må riktig nok klare deg uten de mer avanserte redigeringsmulighetene, men hvis formålet ganske enkelt er å ta opp video eller ta enkle skjermdumper, er Screen Capturer et glimrende valg.

Grensesnittet er svært enkelt. Du velger først hvilken del av skjermen du ønsker å fange, deretter velger du om du vil lage et stillbilde eller animasjon, og til slutt kan du velge destinasjon (utklippstavle, bildefil, epost eller utskrift).

Screen Capturer: gratis video av skjermen din


Velge kodek selv

Velger du animasjon er det interessant å merke seg at du kan velge mellom AVI (Divx etc) eller WMV (Windows Media Video). Det muliggjør langt bedre kompresjon enn hva som er mulig i Snagit, og dermed mindre filer.

Standard er Windows Media Video 9, og kun 5 bilder pr sekund. På vår test-PC var det imidlertid ikke noe problem å velge 15 bilder pr sekund, noe som gir langt mer glidende video.

Også her har du muligheten til å ta opp lyd fra mikrofonen, og bake denne inn i videofilen.

Kvaliteten på opptakene avhenger av hvilket format du velger, med standardinnstillingene ble det helt kurant til sitt bruk.

Du kan konfigurere opptakene til fingerspissene.
Du kan konfigurere opptakene til fingerspissene. Vis mer


Gratis

Screen Capturer er gratis, men det krever at du registrerer en epostadresse for å få tilsendt en lisensnøkkel.

Du finner mer informasjon og kan laste ned programmet fra denne siden.