Liker du å høre på radio mens du sitter foran PC-en? Da kan vi anbefale Screamer Radio.
Liker du å høre på radio mens du sitter foran PC-en? Da kan vi anbefale Screamer Radio.Vis mer

Screamer Radio - hele verden i én spiller

Lytt til krystallklare FM-radiokanaler fra hele verden via Internett, og ta opp det du ønsker å ta vare på.

I disse digitalradiodager er det i hvert fall én ting alle ser ut til å være enige om: nettradioen er kommet for å bli. Er du tilkoblet Internett, behøver du ikke bekymre deg over verken dekning eller dårlige antenner. Tusenvis av stasjoner fra hele verden er bare et klikk unna.

I tillegg tilbyr mange kanaler nedlastinger, såkalte podcasts som du kan lytte til når du ikke er online, for eksempel på mobilen din når du sitter på bussen på vei til jobben.

Setter alt i system

En av de store utfordringene knyttet til nettradio-fenomenet er imidlertid å få en god oversikt over hvilke tilbud som finnes, samt muligheten til å spille inn fra radioen. Det er her svenske Screamer Radio kommer inn i bildet. Det lille programmet er enkelt å bruke, og har organisert over 4000 stasjoner på fire forskjellige måter, via region, språk, sjanger og tilbyder.

Velger du for eksempel region, kan du gå til Europa, og der finner du også Norge, med blant annet alle NRK-kanalene, P4, Radio 1 og Radio Norge, og totalt - hold deg fast - 82 norske kanaler lå på listen da vi nylig testet Screamer Radio. Første gang vi omtalte programmet var det kun 13 norske kanaler.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Listen over radiokanaler teller over 4000 i skrivende stund, hvorav 82 norske.
Listen over radiokanaler teller over 4000 i skrivende stund, hvorav 82 norske. Vis mer


For øvrig er naturligvis USA godt representert, vi benyttet store deler av tirsdagen til å lytte til en lokal radiostasjon i Austin Texas. Glitrende kvalitet og god musikk, med tilhørende veimeldinger og tips om omkjøringer. Verden er defintivt blitt mindre. Til og med en radiokanal i Antarktis var tilgjengelig. Screamer Radio har også en egen favorittliste du kan legge kanalene i for rask tilgang.

Fra oppgavelinjen kan du få opplysninger om radiokanal, program og kommende programmer.
Fra oppgavelinjen kan du få opplysninger om radiokanal, program og kommende programmer. Vis mer


Oppdateres automatisk

Hver gang du starter programmet, oppdateres også stasjonslisten. Du kan også be programmet om å åpne en adresse til en radiokanal manuelt, dersom den ikke ligger inne på stasjonslisten. Deretter kan du lagre den på favorittlisten hvis du vil.

Opptak startes ved å trykke rec-knappen i hovedvinduet. Lagringsformat er MP3, bitraten er 128 kbps. Dette kan du imidlertid overstyre i programmets innstillingsmeny. Der kan du også velge språkdrakt i selve programmet, og norsk er blant valgene.

Screamer Radio er helt gratis og kan lastes ned fra denne siden (2,7 MB). Programmet fungerer i Windows 2000 og nyere.

Les også: Rydder bort CD-samlingene