Scour Exchange

Nettstedet Scour.net utfordrer velkjente Napster. Med en delikat innpakning og med mange aktive brukere, tilbyr Scour fildeling av alt fra MP3 til filmer og bilder.

Fildeling på Internett blir bare mer og mer populært. Stadig flere vanlige internettbrukere har kabelmodem, eller andre bredbåndsløsninger, slik at de kan både sende og motta filer over Internett med høy overføringshastighet. Resultatet har blitt egne subsamfunn hvor ulike brukere gjør deler av sine harddisker tilgjengelig for Internett, nesten som i et vanlig nettverk.

Napster er et program som styrer et slikt subsamfunn, og det har blitt en svært viktig distribusjonskanal for musikk i MP3-format. Du kan lese mer om nyeste versjon av Napster her.

Ryddig og brukervennlig

Nå kommer Scour, som er et program som langt på vei ligner på Napster. Med Scour vil du til enhver tid finne flere hundre tilkoblede brukere som tilbyr titusenvis av filer fra egne harddisker til gratis nedlastning.

Det amerikanske magasinet ZDNet søkte nylig etter programvare som var ulovlig distribuert som MP3-filer, noe Napster nylig skal ha hatt problemer med, men ZDNet fant ingen tegn til dette hos Scour.

Men det er ikke bare på dette området at Scour virker ryddigere enn Napster. Mens Napster har et brukergrensesnitt som er litt skrøpelig, kommer Scour i klart bedre innpakning. Du finner lett frem til informasjonen du søker, som er oppdelt i grupper for musikk, filmer og bilder og sortert etter overføringshastighet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mer avansert enn Napster

Scour selger seg på å være mer avansert enn konkurrenter som Napster. Derfor skal det hos Scour være mer bedre muligheter for søk gjennom filer på de enkelte harddiskene, med sortering av ulike filtyper.

Dessuten lover Scour at de senere vil legge til prategrupper, så vel som mulighet for at du kan dele filene dine med andre også når du er logget av nettet (dette må trolig innebære opplastning til Scours egen server).

Her finner du de mest kjente fildelingsprogrammene: