Scour Exchange er død

MP3-entusiastene har mistet et av sine mest populære programmer, mens industrien jubler. Scour Exchange er lagt ned.

Scour Exchange var et filutvekslingsprogram som fungerte på samme måte som Napster. Fordelen med Scour var imidlertid at brukerne kunne utveksle mer enn bare MP3-filer. Filmklipp og andre mediatyper var også fritt tilgjengelige.

Det var ikke uvanlig at folk delte ut hele filmer gjennom Scour, i tillegg til mengder av MP3-filer. Det var også grunnen til flere søksmål mot selskapet, anlagt av film- og musikkprodusenter. Disse søksmålene fulgte i kjølvannet av den mye omtalte saken mot Napster tidligere i sommer, noe som også forårsaket en midlertidig nedleggelse av CuteMX. Etter jussproblemer, konkurs og flere oppsigelser bestemte altså Scour seg for å legge ned tjenesten.

CuteMX gjenoppstod nylig og tillater også utveksling av filmklipp og lignende materiale. Denne tjenesten har imidlertid langt fra så mange brukere som Scour hadde, så utvalget er noe begrenset. Datamengden som var i omløp på Scour var gjerne på mange terabyte…

Selskapet Scour sier at filutvekslingsteknologien deres vil fremdeles bli arbeidet med, og at sjansene er store for at den kommer tilbake i en eller annen form. I mellomtiden er det bare å benytte seg av et av de mange fritt tilgjengelige programmene som byr på lignende funksjonalitet.