SCART gjennom veggen

Hei,
Jeg lurte på om du kan hjelpe meg med følgende problemstilling:

Da vi pusset opp stua fikk vi elektrikeren til å lage et hull i veggen så vi kunne trekke kabler fra tv på veggen og ned. MEN: de lagde for lite hull til at vi får trukket de 2 scart-kablene gjennom (ikke 1 en gang)!

HDMI er det på tv, men verken på min 2 år gamle Pioneer DVD-opptaker eller dekoder fra Canal Digital.

Hadde elektriker på besøk igjen, og han foreslo overgang scart/VGA, men det er ikke VGA-uttak på tv. Fant så ut at vi kunne prøve phono(3RCA)-ledninger med scart-overganger i hver ende. Men det ser ikke ut til at det kommer noe signal.

Hva gjør jeg?

Med vennlig hilsen

Ivar

Datadoktoren svarer

Hei

Det er jo veldig nærliggende å si at du rett og slett bare lager hullene større, i dette tilfellet "lengre". Siden det er snakk om SCART-kontakter trenger du jo heller avlange slisser enn runde hull i veggen, og disse vil jo bli fylt opp av kablene når de er trukket.

Noen SCART-kontakter kan også demonteres, og når du tar av kappen vil selve kontaktplaten som kabelen er loddet fast i ta langt mindre plass en hele kontakten.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Vi forutsetter at det er plass til å trekke kablene og kontaktene i rommet bak veggen.

Alternativet er å klilppe av kabelen og lodde lederne sammen igjen etter trekking, eller lodde dem direkte på den andre enden på pluggen.

Hvordan SCART er koblet finner du her.

Overgangene med phonokontakter fører ikke alle signalene i kontakten, f.eks. ikke RGB som gir det beste bildesignalet.

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar