En svært portabel scanner-løsning dersom du har en mobiltelefon med kamera. Og det har du vel?
En svært portabel scanner-løsning dersom du har en mobiltelefon med kamera. Og det har du vel?Vis mer

Scanbox – smart "scanner" laget av papp

Du trenger bare mobilkameraet og en velfungerende konstruksjon.

Gründerne bak Scanbox ba om 70.000 kroner fra Kickstarter-brukerne, men har allerede nå passert millionen i finansiering for det enkle, men geniale konseptet:

En pappkonstruksjon du enkelt bretter opp, for deretter å legge et mobilkamera på toppen og knipse bilde.

Dermed får du en særdeles lett scanner-løsning som du kan ha med deg i PC-veska, og som er klar til dyst når enn du måtte trenge den – uten hverken å måtte installere drivere eller lete etter strømkabelen.


Under hundrelappen

For $15 får du tilsendt et eksemplar når produktet lanseres (juli-august), og for $10 ekstra får du en plus-variant med LED-lys, som sikrer for god belysning av det du skal scanne. Scanbox har også magneter strategisk plassert, slik at den skal være lettere å brette sammen og holdes bedre på plass.

Kombinert med en app som f.eks. CamScanner (tilgjengelig både for iOS og Android), kan du scanne kvitteringer, kontrakter, brev eller hva det måtte være og lagre direkte i PDF-format. Appen støtter også OCR (tekstgjenkjenning), direkteopplasting til nettlagringstjenester også videre.

Kickstarter-tidsfristen går ut natt til søndag norsk tid, så har du lyst på ett av de første eksemplarene må du med andre ord snu deg rundt kjapt.

Scanbox' kickstarter-side

Hva er Kickstarter?

Kickstarter er kort fortalt en slags crowdsourcing-tjeneste der gründere med gode idéer kan presentere prosjektet og samle inn penger, hvorpå brukerne kan love prosjektet en gitt sum dersom totalsummen oppnås.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Vi i DinSide har allerede omtalt flere Kickstarter-prosjekter tidligere, og du finner dem alle ved å trykke på denne Kickstarter-taggen.