Savage 2000: S3s nye grafikksatsning

S3 har gang på gang prøvd å erobre markedet for grafikkbrikker uten å lykkes i særlig grad. Deres produkter har fulgt med ferdiglagde PCer, men ikke slått gjennom hos spillentusiastene. Nå annonserer de imidlertid en brikke som kan forandre på dette.

S3 har tidligere levert grafikkbrikker beregnet for vanlige brukere som ikke krever den mest avanserte teknologien, som for eksempel Savage 4. Deres produkter har hatt mange sterke sider, men samtidig vært preget av gamle løsninger. Nå satser de på et nytt marked: spillentusiastene. Denne gruppen har tradisjonelt holdt seg til grafikkprosessorene fra 3dfx eller NVIDIA, og det er disse gigantene S3 vil nå utfordre.

Den nye brikken heter Savage 2000, og har imponerende spesifikasjoner. Først og fremst støtte for opptil 64MB RAM, som kan behandle meget detaljerte teksturer, høye oppløsninger og fargedybde. Dessuten er rendering-motoren avansert, med en fillrate på over 700 MegaTexels per sekund. Dette er mye mer enn Voodoo 3 klarer i dag (366 MegaTexels per sekund). Motoren har dessuten støtte for en mengde visuelle effekter bl.a. de såkalte Transformation & Lightning-effektene. Og selvsagt vil S3TC-teknologien også støttes.

Raskere enn konkurrentene

S3 lover mye bra når det gjelder den visuelle kvaliteten, men også når det gjelder rå hastighet er selskapet kommet foran andre. Savage 2000 skal klokkes på 200MHz, som er mer enn de raskeste Voodoo 3 og TNT2-modellene. Dessuten skal det være mulig å overklokke kortet ytterligere.

Andre interessante momenter er utvidet støtte for DVD og 350MHz RAMDAC.

Savage 2000 kommer i to versjoner: en for OEM-produsenter, med lavere klokkehastighet (mellom 143 og 150MHz), og pluss-utgaven (166-200MHz) som vil være tilgjengelig i butikkene.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Først ute med et Savage 2000-basert kort er Diamond Multimedia, som nå er eid av S3. Kortet vil hete Viper 2, og skal være tilgjengelig til jul. S3 planlegger attraktiv prising på Savage 2000, og det ventes at kort baserte på brikken vil koste rundt 169-249$.