<B>SLIK SER DET UT:</B> Det er vanskelig å vite om vi skal ta dette tegnet alvorlig, men vi velger å ta sjansen.
SLIK SER DET UT: Det er vanskelig å vite om vi skal ta dette tegnet alvorlig, men vi velger å ta sjansen.Vis mer

Sarkasme-tegnet er ikke ment ironisk

Føler du at du blir misforstått på Internett? Kanskje dette tegnet vil hjelpe. Kanskje ikke.

Internett består av to typer mennesker: De som får utslett, anfall eller ryggmargsbrokk hvis de ser en smiley eller andre grafiske symboler brukt av "barnslige" forumdebattanter, og de som strør om seg med så mange LOL og ;-))) og !!!!!> at de framstår som de lider av en slags språklig psykose.

De første vil sukke så tungt at over denne nyvinningen at folk i nærheten ringer 113 fordi de mistenker at et infarkt har truffet dem midt i brystet, mens de siste, vel, de siste vil kanskje også sukke.

Amerikansk sarkasme

Amerikanske Sarcasm, Inc har sett seg lei på det lille blink-med-øynene-symbolet som en del av oss bruker, og misbruker, når vi uttrykker ironi eller sarkasme, og som deres eget navn helt tydelig forteller oss har de nå utviklet sitt eget sarkasme-symbol.

På samme måte som alfakrøll (@) ble flettet inn i folks bevissthet i og med epost, håper de de at sarkasme-tegnet kan settes på slutten av setninger eller avsnitt som det er tvil om skal tolkes bokstavelig eller sarkastisk.

Ifølge stort sett pålitelige Guardian foreslå den franske lyrikeren Alcanter de Brahm allerede på 1800-tallet å snu spørsmålstegnet på hodet for å markere ironi i en tekst, mens den amerikanske forfatteren og satirikeren Josh Greenman så sent som i 2004 mente vi burde snu et utropstegn opp-ned for å uttrykke sarkasme.

Så mye koster det å være sarkastisk

Så langt ser løsningen bare ut til å være Windows-kompatibel, noe som umulig kan falle i god jord hos Apple-sjef Steve Jobs. Han finner sikkert opp sitt eget sarkasmetegn idet vi skriver dette.

Tegnet fra Sarcasm, Inc. har fått navnet "SarcMark", men det er ikke slik at du kan det i bruk uten å betale for det.

SarcMark-fonten koster nemlig $1.99 (drøye 10 kroner), og kan kjøpes og lastes ned fra utviklerens hjemmeside.

Sarkasme-tegnet er ikke ment ironisk

Hvis ikke dette løser kommunikasjonsfloken på Internett kan vi like godt gi opp.