Bruker du Twitter og synes det er sjelden at tweetene (meldingene) dine blir retweetet (videresendt) eller kommentert? Det er kanskje ikke så rart, for svært mange Twitter-brukere bryr seg døyten om hva du melder, viser ny undersøkelse.

Selvopptatte?

Pew study about Twitter usage er riktig nok en undersøkelse av amerikanernes Twitter-vaner, men tallene som kom fram er likevel interessante.

Det er for eksempel kun 2% av voksne amerikanere som bruker Twitter aktivt, det vil si flere ganger daglig. Tar man med rubb og rake av Twitter-brukere, er tallet 8%.

Og ifølge Business Standard har halvparten av brukerne null interesse i å konsumere innhold, men bruker Twitter til å fortelle andre noe.

Slik kan du laste ned Facebook-profilen din

Mest populært

Hva med deg?

Bruker du Twitter? (Avsluttet)
Aldri!(76%) 1158
Svært sjelden(12%) 178
Av og til(6%) 94
Ja, aktivt!(6%) 91
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


72% twitrer om sitt personlige liv, aktiviteter og interesser, 62% twitrer jobbrelatert informasjon, mens 54% twitrer humoristisk og filosofisk om observasjoner i dagliglivet, ifølge undersøkelsen.

Men altså: Ikke nødvendigvis med så stort publikum.

Nå skal det legges til at enkelte norske twitrere har fått i overkant mye både positiv og negativ oppmerksomhet i mediebildet på grunn av én enkelt tweet, men det hører til unntakene. Du skal helst være en offentlig person, og helst ha mange som følger deg hvis du skal ha håp om å bli lagt merke til. Og twitrer du mye og ofte, er det heller ikke noen ulempe. Kanskje.

Du finner hele undersøkelsen her.

Ti nyttige Twitter-tjenester

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer