Sandisk Ultra Backup : Superenkelt

Ingen installasjon, bare sett i pluggen og trykk på knappen. Resten går av seg selv.

Sandisk Ultra Backup : Superenkelt
Publisert
Sist oppdatert

Sikkerhetskopiering av viktige filer til minneplugg er blitt langt mer aktuelt ettersom kapasiteten på disse har økt, og prisene er blitt mer spiselige.

Det er dette markedet minneprodusenten Sandisk nå for alvor ønsker å ta et stort jafs fra, med lanserigen av løsningen Ultra Backup.

Les også: TEST: Lagring på nett

Inntil 32 GB

Dette er i praksis små minneplugger med kapasitet på 8 til 32 GB, med en egen backup-knapp på. Et enkelt trykk på knappen setter i gang sikkerhetskopieringen, og så blir du varslet i systemverktøylinjen i Windows når prosessen er fullført.

Første gang den brukes må du imidlertid naturligvis konfigurere litt, gjennom et lettfattelig og oversiktlig grensesnitt:

Sandisk Ultra Backup : Superenkelt


I utgangspunktet blir det tatt backup av rubbel og bit som har med bilder, dokumenter, filmer og musikk å gjøre, men her kan du skreddersy selv om du vil.

Mange muligheter

Du kan også bestemme om det skal tas kopi av filer som er endret, slik at du kan ha flere revisjoner av en og samme fil i backupen din.

Backup-programmet teller hele tiden gjennom hvor mye data det er snakk om, og gir deg beskjed dersom det ikke er nok plass på pluggen.

Sandisk Ultra Backup : Superenkelt


Ved neste gangs bruk er det bare å trykke på knappen, og resten går av seg selv.

Det er også mulig å bruke samme plugg på flere PC-er, det opprettes da profiler slik at dataene holdes adskilt.

Egen startmeny

Når pluggen er tilkoblet, vil du oppdage et lite symbol i nedre høyre hjørne av skjermen. Klikker du på dette, vil du få opp en startmeny, og der finner du backup-programmet. Via dette kan du ved behov velge å gjenopprette filene, alle eller bare et utvalg:

Sandisk Ultra Backup : Superenkelt


Men hva er meningen med en egen startmeny? Det har med å gjøre at pluggen er U3-kompatibel. Det betyr i praksis at du kan installere en rekke programmer på den, som så kan kjøres på hvilken som helst PC den kobles til. For en oversikt over U3-programmer du kan installere, og hvordan systemet fungerer, ta en titt på denne siden.

Du kan selvfølgelig også kopiere data til pluggen manuelt, om du skulle ønske det.

Bra hastighet

Vi kjørte ytelsestester gjennom CrystalDiskMark, og det gav oss følgende resulater:

--------------------------------------------------
CrystalDiskMark 2.2 (C) 2007-2008 hiyohiyo
Crystal Dew World : http://crystalmark.info/
--------------------------------------------------

Sequential Read : 26.523 MB/s
Sequential Write : 15.402 MB/s
Random Read 512KB : 26.715 MB/s
Random Write 512KB : 3.179 MB/s
Random Read 4KB : 5.987 MB/s
Random Write 4KB : 0.008 MB/s

Test Size : 100 MB
Date : 2009/06/11 15:45:36


Ved manuell kopiering av en fil på 1 GB til pluggen, var hastigheten oppe i 17,5 MB pr sekund, noe som må sies å være meget bra sett i forhold til andre minneplugger vi har testet tidligere. Men som du ser av tabellen over blir hastigheten adskillig lavere når filene er små.

Vi legger til at backup-programmet krasjet da vi koblet pluggen til en PC med Windows 7 RC installert, men fungerte fint når vi satte det til å kjøre i Vista-kompatibilitetsmodus.

Sandisk Ultra Backup : Superenkelt


Konklusjon

Sandisk Ultra Backup koster fra 499 kroner (8 GB) til 995 kroner (32 GB), og er definitivt en enkel og effektiv løsning.


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer