Større er det altså ikke, Sandisk sitt nye Ultra microSD-kort. Men kapasiteten skulle tyde på det motsatte. Foto: Bjørn Eirik Loftås/Sandisk
Større er det altså ikke, Sandisk sitt nye Ultra microSD-kort. Men kapasiteten skulle tyde på det motsatte. Foto: Bjørn Eirik Loftås/Sandisk Vis mer

Sandisk klare med 128 GB microSD-kort

Dobler rekorden.

Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke mange år siden vi ville avfeid nyheten om SanDisks nye Ultra-minnekort som ren fantasi, humbug og dårlig spøk. Men i 2014 er det altså mulig: Å pakke 128 GB lagringsplass i et minnekort på størrelse med en fingernegl.

Dette er en rekordforbedring på 100%. Fram til nå har nemlig 64 GB vært det maksimale av hva disse små kortene har kunnet inneholde.

Les også: Dette minnekortet har innebygd backup-løsning

Hvor mye sa du?

Personlig har jeg fotografert digitalt siden år 2000. I løpet av 14 år har jeg opparbeidet meg en samling på rundt 25.000 bilder, totalt ca 60 GB. På det lille minnekortet får jeg plass til dobbelt så mange bilder.

128 GB er også nok til 24 timer med HD-video i svært høy kvalitet, uttaler SanDisk i forbindelse med lanseringen.

Men kan du utnytte kapasiteten?

For å kunne bruke kortet i mobiler, nettbrett, kameraer og andre innretninger, krever det imidlertid at enheten har støtte for microSDXC-kort samt filsystemet exFAT.

På nyere dingser burde det være gode muligheter for det, uten at vi har fått bekreftet noe fra SanDisk i skrivende stund. Ser vi på spesifikasjonene til den nye mobile toppmodellen til Samsung, S5, skal imidlertid den kunne utnytte så store kort.

<strong><strong>SMÅ:</strong></strong> Micro SD-kortene, som kan brukes for å utvide lagringsplassen på telefonen, er ikke større enn en fingernegl.
SMÅ: Micro SD-kortene, som kan brukes for å utvide lagringsplassen på telefonen, er ikke større enn en fingernegl. Vis merMicroSD-kort er i tillegg svært tynne

På vei til butikkene

Kortet er på vei til butikkene i skrivende stund, prisene i USA er ventet å ligge på 200 dollar (rundt 1200 kroner). Til sammenligning koster 64 GB-utgaven rundt 400 kroner i norske butikker.

Og utviklingen vil neppe stoppe her. SDXC-standarden er nemlig spesifisert til å kunne utvides til 2 TB, eller 2000 GB.

Utviklingen går fort, med andre ord er det meget mulig at kortet fra SanDisk ikke kommer til å holde på rekorden særlig lenge.

Les flere saker fra Mobile World Congress 2014

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer