Sandisk klar med super-minnekort for proffene

Like rask som SSD.

Med dette minnekortet fra Sandisk er det ikke noe problem å filme i fire ganger HD-oppløsning med lav kompresjon. Foto: Sandisk/DinSide
Med dette minnekortet fra Sandisk er det ikke noe problem å filme i fire ganger HD-oppløsning med lav kompresjon. Foto: Sandisk/DinSide Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sandisk har nettopp lansert et nytt minnekort av typen CompactFlash som de hevder skal være verdens raskeste. Minnekortet kommer i kapasiteter på 60 og 120 GB, og byr på en lesehastighet på hele 450 MB i sekundet.

Skrivehastigheten skal ligge på 350 MB i sekundet på 120 GB-utgaven av kortet. Begge tall er sammenlignbare med det nye SSD-er fra de store produsentene kan by på. SSD-er omtales som harddiskens etterfølger, og sitter i stadig flere nye PC-er.

Til sammenligning er det ikke uvanlig at lese- og skrivehastigheten på harddisker i våre PC-tester ligger på under 100 MB i sekundet.

Les også: Corsair lanserer verdens raskeste minneplugg

Minnekortet har fått navnet Extreme Pro CFast 2.0, og er beregnet på nye proffkameraer, og ikke minst filming i fire ganger HD-oppløsning, også omtalt som 4K. Da kreves det langt raskere skrivehastighet enn hva de fleste minnekort på markedet i dag kan by på.

Kortene kommer i butikkene i oktober. Priser er foreløpig ikke kjent.

Les også: Denne minnekortleseren koster 15 kroner inkludert frakt