Med dette minnekortet fra Sandisk er det ikke noe problem å filme i fire ganger HD-oppløsning med lav kompresjon. Foto: Sandisk/DinSide
Med dette minnekortet fra Sandisk er det ikke noe problem å filme i fire ganger HD-oppløsning med lav kompresjon. Foto: Sandisk/DinSideVis mer

Sandisk klar med super-minnekort for proffene

Like rask som SSD.

Sandisk har nettopp lansert et nytt minnekort av typen CompactFlash som de hevder skal være verdens raskeste. Minnekortet kommer i kapasiteter på 60 og 120 GB, og byr på en lesehastighet på hele 450 MB i sekundet.

Skrivehastigheten skal ligge på 350 MB i sekundet på 120 GB-utgaven av kortet. Begge tall er sammenlignbare med det nye SSD-er fra de store produsentene kan by på. SSD-er omtales som harddiskens etterfølger, og sitter i stadig flere nye PC-er.

Til sammenligning er det ikke uvanlig at lese- og skrivehastigheten på harddisker i våre PC-tester ligger på under 100 MB i sekundet.

Les også: Corsair lanserer verdens raskeste minneplugg

Minnekortet har fått navnet Extreme Pro CFast 2.0, og er beregnet på nye proffkameraer, og ikke minst filming i fire ganger HD-oppløsning, også omtalt som 4K. Da kreves det langt raskere skrivehastighet enn hva de fleste minnekort på markedet i dag kan by på.

Kortene kommer i butikkene i oktober. Priser er foreløpig ikke kjent.

Les også: Denne minnekortleseren koster 15 kroner inkludert frakt