Neste generasjon nettbrett-skjermer fra Samsung vil bestå av heler 4 millioner piksler, dobbelt så mange som på en FullHD TV. Vi gjør oppmerksom på at bildet viser en eksisterende Galaxy Tab fra Samsung. Foto: Samsung
Neste generasjon nettbrett-skjermer fra Samsung vil bestå av heler 4 millioner piksler, dobbelt så mange som på en FullHD TV. Vi gjør oppmerksom på at bildet viser en eksisterende Galaxy Tab fra Samsung. Foto: SamsungVis mer

Samsung viser neste generasjon nettbrett-skjerm

Mindre strømbruk og ekstremt høy oppløsning.

Til uka vil Samsung demonstrere neste generasjons nettbrett-skjerm. Dette vil skje under konferansen SID Display Week 2011 International Symposium i Los Angeles, skriver Business Wire.

Og det er ikke småtterier av forbedringer det er snakk om. Skjermen måler 10,1 tommer, har en pikseltetthet på 300 dpi, og en total oppløsning på hele 2560 x 1600 piksler. Med så høy oppløsning skal det være vanskelig å oppdage piksler i bilder og grafikk overhodet, og det muliggjør dessuten skarp tekst selv om den er svært liten.

Til sammenligning er oppløsningen på skjermen på en iPad 2 1024 x 768 piksler.

- Det er ikke andre skjermteknologier på markedet som tilbyr så høy oppløsning og pikseltetthet på en 10,1 tommer skjerm, sier Dr. Sungtae Shin, en av toppsjefene i Samsung Electronics, til avisen.

Skjermen skal ifølge Samsung bruke 40% mindre strøm enn forrige generasjon, og være godt lesbar i skarpt lys utendørs. Selskapet forventer å ha skjermen klar for produksjon senere i år.

Du finner mer informasjon her.