I 2012 vil det komme mange Ultrabooks, og under CES i januar vil minst 50 av dem bli vist fram. Samsungs Series 5 vil garantert være blant dem. Foto: Samsung
I 2012 vil det komme mange Ultrabooks, og under CES i januar vil minst 50 av dem bli vist fram. Samsungs Series 5 vil garantert være blant dem. Foto: SamsungVis mer

Samsung tøyer Ultrabook-en

Klare med to meget interessante tilskudd til kategorien, med inntil 1000 GB lagringskapasitet.

Ultrabook er et varemerke fra Intel, og for å kunne kalle en datamaskin for Ultrabook, stilles det krav til prosessortype, tykkelse og vekt, i tillegg skal det ikke være verken mekanisk harddisk eller optisk drev. Nå ser vi stadig at Ultrabook-begrepet tøyes, blant annet har Acer en modell med hybrid harddisk/SSD.

Og nå kommer også Samsung med to nye "ultrabooks". Fra før har de modellen Series 9, som kom på markedet før Intel hadde spesifikasjonene klare, men som likevel passer meget godt til ultrabook-beskrivelsen.

Samleside: Ultrabook

To modeller

Nå kommer Series 5, som i første omgang foreligger i en 13,3-tommer og en 14-tommer. Og enten man velger å kalle dem Ultrabooks eller ikke (Samsung gjør det), så er det uansett snakk om to maskiner som ser meget interessante ut på papiret. Begge leveres med strømsparende prosessorer som er spesiallaget for denne PC-kategorien.

13,3-tommeren er bare 1,49 cm tykk, veier 1,4 kg og kan leveres med en SSD på 128 GB. Den kan imidlertid også leveres med 500 GB harddisk, og er i så måte ikke lenger "ekte" Ultrabook. I likhet med stadig flere modeller, leveres den med matt skjerm, slik at gjenskinn ikke blir noe problem.

13,3-tommeren Foto: Samsung
13,3-tommeren Foto: Samsung Vis mer


14-tommeren kan leveres med harddisk på inntil 1 TB, og leveres også med optisk drev. Tykkelsen er 20,9 mm, og vekten er på 1,8 kg. Når den i tillegg leveres med AMD HD7550M-grafikkort, er det et mysterium for oss at Samsung omtaler den for en Ultrabook.

Artikkelen fortsetter under annonsen

14-tommeren. Fortsatt tynn, men neppe en Ultrabook. Foto: Samsung
14-tommeren. Fortsatt tynn, men neppe en Ultrabook. Foto: Samsung Vis mer


Ikke her - foreløpig

Foreløpig må imidlertid alle foruten koreanere smøre seg med tålmodighet. Series 5 vil nemlig kun være tilgjengelig i Korea i starten, og vi vet ikke når den kommer til Norge. Salgsstart i Korea er satt til slutten av desember, prisene starter der på 1 290 000 won for 13,3-tommeren, og 1 340 000 won for 14-tommeren, som skulle bety henholdsvis rundt 6 530 og 6 800 norske kroner.

Sent i høst testet vi forresten Samsung Series 7, som ble kronet med en sekser på terningen. Blir Series 5 like bra, har potensielle kjøpere mye å se fram til. Vi kommer uansett tilbake med mer informasjon når vi får vite noe offisielt.

Kilde Samsung.

Ferske PC-tester