Samsung S183A SATA

HD-DVD og Blu-ray brennere for montering i PC er på vei, men prisene er hårreisende. DVD-brennerne er derimot stadig billigere og raskere - vi tester Samsung S183A med SATA

Når det dukker opp ny teknologi er den som regel langt dyrere enn den eksisterende, og i tilfellet Blu-ray og HD-DVD er forskjellene formidable. Skal man se etter en ny brenner basert på de nye formatene, eller velge en god gammeldags DVD-brenner? Det spørs selvsagt hva man skal bruke den til.

Har det skjedd noe med DVD-brennerne?

Det er en stund siden vi testet DVD-brennere, siden prisene var så lave og ytelsen såpass jevn at det nærmest var hipp som happ.

Samsung S183A SATA


Men vi var likevel nysgjerrige og da vi skulle sette sammen en ny PC kjøpte vi inn en Samsung-brenner med SATA. Den skryter på seg 18x brenning av begge målføre, dette måtte vi etterprøve.

Vi sammenlignet med en tidligere modell fra Samsung som vi testet for nesten nøyaktig et år siden, i februar 2006. Denne var raskest i klassen den gangen.

Samsung S183A SATA


Vi ser at brenning av DVD+R er litt raskere, mens DVD-R håndteres mye raskere.

Dual Layer var derimot ikke spesielt imponerende. Med de samme 4X platene som vi testet med forrige gang var den faktisk nesten 6 minutter tregere. Den forrige Samsung-brenneren var også tregere enn konkurrenter fra Nec og BenQ på Dual Layer.

Konklusjon

DVD-brennerne har fått SATA som er mer praktisk, og ytelsen har gått noe opp på de mest vanlige brenneprosjektene.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Samsung sin brenner klarer fremdeles ikke å svi av Dual Layer med overbevisning, vi skal se nærmere på hva konkurrentene har fått til.

Prisen på Samsung S183A med SATA er 399 kroner. Det følger med Nero 6, vi testet med Nero 7.7.5.1