To timer sol = én times drift. Bergen tilhører med andre ord ikke primærmarkedet. Foto: Samsung
To timer sol = én times drift. Bergen tilhører med andre ord ikke primærmarkedet. Foto: SamsungVis mer

Samsung-netbook er utstyrt med solcellepanel

Hvorfor har ingen gjort det før?

Kanskje ikke noe for oss her på bjerget, men i enkelte andre deler av verden kan ideen om en solcelle-utstyrt bærbar PC være en svært smart løsning.

Og det er også først og fremst mer solfylte deler av verden Samsung har hatt i tankene da de utviklet netbooken NC215. Store deler av lokket dekkes nemlig av et solcellepanel, som sørger for å samle energi fra sollyset og føre den til det interne 6-cellers batteriet.

Ifølge Techspot skal to timer i direkte sollys kunne gi én times drift, så du kan med andre ord ikke bruke maskinen non-stop - uansett hvor mye solen skulle steike der du befinner deg.

Men under de rette omstendigheter skal kombinasjonen fulladet batteri og direkte sollys kunne gi en levetid på inntil 14,5 timer.

Samsung-netbook er utstyrt med solcellepanel


Skjerm for utendørsbruk

Skjermen skal ifølge Samsung være spesielt lyssterk, dobbelt så lyssterk som vanlige minibærbare netbooks.

Spesifikasjonene er omtrent som vi er vant til hva netbooks angår; 10,1" skjerm med 1024 x 600 oppløsning, Intel Atom N570 dobbelkjerneprosessor, 1 GB RAM og 250 GB harddisk, tre USB-porter og minnekortleser.

Maskinen kan forhåndsbestilles hos Amazon, som tar 399 amerikanske dollar for den, eller rundt 2200 kroner - før avgifter og denslags.

Les også: Dette er en god minibærbar

Artikkelen fortsetter under annonsen