Sammenleggbar skjerm gjør det enklere å ta bilder fra flere vinkler. Foto: Per Ervland
Sammenleggbar skjerm gjør det enklere å ta bilder fra flere vinkler. Foto: Per ErvlandVis mer

Samsung MW800

Sammenleggbar skjerm for fotografering fra alle vinkler

IFA 2011: Det finnes svært mange gode speilreflekskameraer som ligger ubrukt hjemme. Grunnen er enkel: De er så tunge å drasse på, at du ikke gidder å ta dem med deg med mindre du er helt sikker på at du skal ta bilder.

Derfor har også kompaktkameraene fortsatt sin misjon: Størrelsen gjør at de faktisk vil bli brukt, og for de aller fleste formål er også bildekvaliteten mer enn god nok, spesielt når man sammenligner med mobilbilder.

MW800

En av nyhetene i år er altså kompaktkameraet MW800, som har en smart sammenleggbar skjerm. Det gjør det lettere å ta bilder fra den vinkelen du ønsker, og fungerer omtrent som på de aller fleste videokameraene altså.

At du kan vippe hele skjermen rundt, gjør det også langt enklere å ta selvportretter i lystig lag, og Samsung har i tillegg en ekstra utløserknapp på baksiden av skjermen som gjør enhånds-selvportrett til en enkel affære fordi det da er enklere å holde kameraet stabilt med en hånd.

Se videoen så skjønner du nøyaktig hva vi mener:

Innstilling av kameraet gjøres direkte på den berøringsfølsomme skjermen på tre tommer, og Samsung kjenner tydeligvis sin målgruppe godt: De har slengt på flere finesser som øker morofaktoren. Her kan du blant annet ta to bilder av deg selv for så å komponere bildet slik at det er to versjoner av deg i fotografiet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kameraet har eller 16 megapiksler, 5x optisk zoom, og lar deg også ta opp video i full HD, samt ta bilder med 3D-effekt.

Prisen antas å ligge på 2.400 kroner når den kommer til Norge i november.

Foto: Per Ervland
Sammenleggbar skjerm gjør det enklere å ta bilder fra flere vinkler. Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland