Samsung Series 7 Chronos fikk terningkast 6 da vi testet den høsten 2011. Nå kommer etterfølgeren, med bedre skjerm og imponerende batteritid, skal vi tro produsenten. Foto: Samsung
Samsung Series 7 Chronos fikk terningkast 6 da vi testet den høsten 2011. Nå kommer etterfølgeren, med bedre skjerm og imponerende batteritid, skal vi tro produsenten. Foto: SamsungVis mer

Samsung med oppgradert Series 7

Annonserer to nye high-end modeller i forkant av CES.

Den årlige CES-messen i Las Vegas er bare dager unna, og DinSide Data kommer til å være til stede i byen under hele uka når dørene åpner 8. januar.

I forkant av messestart kommer nå pressemeldinger fra store og små data- og elektronikkprodusenter på løpende bånd, og enkelte av dem er mer spennende enn andre, som for eksempel nyheten om oppgraderte Series 7 PC-er fra Samsung. Flere av fjorårets modeller fra Samsung troner høyt på listen over de beste PC-ene vi har testet noensinne.

Det er i første omgang to nye modeller som er annonsert, Series 7 Chronos og Series 7 Ultra. Som navnet antyder dreier sistnevnte seg om en ultrabook, mens Chronos er en PC med standard formfaktor med fokus på ytelse.

Ser lovende ut

Series 7 Chronos har 15,6 tommer skjerm, og ser temmelig lik ut som forgjengeren. Den har har imidlertid blitt enda litt tynnere og lettere, og som ventet har den fått berøringsskjerm for inntil ti fingre. Oppløsningen er økt fra 1600 x 900 til 1920 x 1080 piksler, også kjent som full HD. Med en oppgitt batteritid på inntil 11,5 timer kan dette bli en av årets heteste PC-er for allround-segmentet.

Series 7 Ultra er ingen etterfølger, men en helt ny modell.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Samsung med oppgradert Series 7Samsung series 7 Ultra

Den skal ifølge Samsung også være i toppen innenfor ultrabook-segmentet hva design og ytelse angår. Den har en noe mindre skjerm (13,3 tommer), men også her er det full berøringsfunksjonalitet og 1920 x 1080 pikslers oppløsning.

Tabellen under viser de viktigste spesifikasjonene:

Samsung med oppgradert Series 7Kilde: Samsung

Priser og tilgjengelighet har vi foreløpig ikke fått vite noe om, men vi lover å oppdatere saken så snart det foreligger.

Samleside: CES 2013