<strong><B>TROR IKKE PÅ SNARLIG 3D-RETUR</B>:</strong> - 3D ble introdusert altfor tidlig. Nå er det helt andre ting som står i fokus hos oss, sier Samsung-sjef Michael Zoeller, til Dinside. Her foran en av selskapets nye 78-tommere, modellen KS9000.  Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS
TROR IKKE PÅ SNARLIG 3D-RETUR: - 3D ble introdusert altfor tidlig. Nå er det helt andre ting som står i fokus hos oss, sier Samsung-sjef Michael Zoeller, til Dinside. Her foran en av selskapets nye 78-tommere, modellen KS9000. Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS Vis mer

Samsung legger ned 3D-TV

Samsung har nettopp vist fram hele sin TV-kolleksjon for 2016. Ingen av årets modeller støtter 3D.

Publisert
Sist oppdatert

MONACO: Det er ikke lenge siden 3D-støtte ble framhevet som et stort kjøpsargument når du stod i TV-butikken med åpen lommebok. I ettertid har det derimot vist seg at interessen for konsum av 3D-materiale har vært marginal.

Dette tar nå Samsung konsekvensene av, og verdens største TV-produsent har fjernet støtte for visning av 3D fra samtlige av årets nye TV-modeller. Samsung er dermed den første av de store TV-produsentene som fjerner støtten helt, men også flere av konkurrentene har varslet at de vil ha færre TV-er med 3D-støtte blant sine 2016-modeller.

- Ikke praktisk nok

- 3D på TV ble introdusert altfor tidlig. Alle er enige om at 3D med briller kan gi noen fantastiske effekter, men formatet er rett og slett ikke praktisk nok i bruk, og det er årsaken til at teknologien har feilet, sier Michael Zoeller til Dinside. Han er en toppsjefene for Samsungs TV-divisjon i Europa.

- Betyr det at du ser for deg at 3D kan returnere i et annet format senere?

- Det kan hende, men da vil det definitivt være uten briller. Jeg tror ikke det skjer om et år eller to, men kanskje en gang i fremtiden. Akkurat nå dreier det meste seg om å skape naturlig dybdeeffekt gjennom kurvet design på skjermene, 4K-innhold og HDR, sier han.

LES OGSÅ: Slik blir fremtidens TV

LG enige

<strong><B>MÅ TENKE NYTT</B>:</strong> Haengjoon Kang i LG Display tror 3D kan ha en fremtid, men i en annen form.
MÅ TENKE NYTT: Haengjoon Kang i LG Display tror 3D kan ha en fremtid, men i en annen form. Vis mer


Disse uttalelsene stemmer godt med det hovedkonkurrenten LG fortalte oss da vi var på besøk på panelfabrikkene i Korea i høst.

- Årsaken til 3D-svikten er enkel: Folk er ikke interessert i å bruke briller når de skal se på TV, uansett hva det er snakk om, sa forsker Haengjoon Kang i LG Display til Dinside.

- Vi er nødt til å tenke helt nytt når det gjelder 3D. Det må handle om å skape en dybde i bildet og gi en følelse som ligger mye nærmere virkeligheten enn tradisjonell TV, sa han, og siktet til at dette kan løses ved hjelp av selskapets OLED-teknologi.

LES HELE SAKEN: LG: - Det går mot slutten for 3D

<strong><B>VIL IKKE HA DET</B>:</strong> Det er 3D-briller som disse, som gjør løsningen upraktisk, mener Samsung-sjef Michael Zoeller. Foto: PER ERVLAND
VIL IKKE HA DET: Det er 3D-briller som disse, som gjør løsningen upraktisk, mener Samsung-sjef Michael Zoeller. Foto: PER ERVLAND Vis mer


Fokuserer på lysstyrke

Under årets Samsung Forum i Monaco i forrige uke, viste Samsung fram årets TV-kolleksjon. Selv på de aller dyreste modellene er altså 3D fjernet fra spesifikasjonslisten.

- Vi fokuserte på å øke lysstyrken til 1000 nits på våre SUHD-modeller, samt å forbedre den generelle farge- og bildekvaliteten. I tillegg har vi klart å gjøre TV-ene enda tynnere. Alt har blitt mulig takket være den nye Quantum Dot Display-teknologien, sier Zoeller.

- Og så introduserer vi en ny fjernkontroll og en langt bedre smart-TV-opplevelse.

LES OGSÅ: Samsung hevder å ha løst fjernkontrollproblemet

Hva med deg?

Vil du savne 3D på TV? (Avsluttet)
Nei, dette er som forventet(43%) 2650
3D? Gjesp ...(38%) 2376
Ja, dette var triste nyheter(19%) 1199
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Quantum Dot Display er enkelt forklart en pikselteknologi som åpner for bedre kontrast og fargegjengivelse på LCD-skjermer. Stadig flere produsenter tar i bruk teknologien, som Zoeller mener har mange fordeler kontra andre panelløsninger, inkludert OLED.

- Sortnivået har en relevans for bildekvaliteten, men lysstyrken er langt viktigere - fordi folk ikke ser på TV i et laboratorium, men i opplyste stuer. Her er Quantum Dot Display overlegen, sier han. Vi i Samsung mener at dette totalt sett er den klart beste teknologien for forbrukeren, sammenlignet med alt annet på markedet.

De nye TV-ene fra Samsung, LG og de andre store produsentene er ventet på markedet i løpet av våren.

Dinside har en duell mellom Samsungs SUHD og LGs OLED på testplanen så snart toppmodellene er på markedet.

Les også:
Dinside tester TV-er
LG viser frem TV med 16 ganger høyere oppløsning enn full HD

Reiseomkostningene til denne reportasjen er dekket av Samsung. Les mer her.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer