Med Samsungs nye systemkameraer kan du lagre 25 GB med bilder rett i nettskyen. Foto: Samsung/DinSide
Med Samsungs nye systemkameraer kan du lagre 25 GB med bilder rett i nettskyen. Foto: Samsung/DinSideVis mer

Samsung lanserer systemkameraer med omfattende internettfunksjoner

Ser vi begynnelsen på slutten for minnekortet?

Flere og flere kameraprodusenter lanserer kameraer med innebygd trådløst nett. Sist ute er Samsung, som torsdag lanserte systemkameraene NX20, NX210 og NX1000. Samme dag lanserte Nikon et trådløst adapter til sitt nye speilreflekskamera D3200.

Deling - deling - deling

Samsung ser ut til å tilby den mest omfattende funksjonaliteten. For poenget med støtte for trådløst nett (WLAN) er ikke bare å overføre bildene til en PC i lokalnettet, men å dele bildene med andre - for eksempel på Facebook.

– Samsung vil bokstavelig talt gi sosiale medier et enda bedre bilde, sier nordisk salgssjef for Samsung-kameraer, Gunnar Wahlbeck.

Det kan med andre ord se ut til at bransjen omsider er på vei til å oppfylle vår kameratestansvarlige Pål Joakim Olsens bønn i denne kommentaren fra januar i fjor: Nå må kameraprodusentene våkne.

Forsvinner minnekortet?

Bildene kan også kopieres rett til Picasa eller sendes pr epost. Mest interessant er imidlertid støtten for Microsoft SkyDrive, og som muligens bærer bud om hvordan fremtiden kommer til å bli. Alle som registrerer seg som bruker av SkyDrive får nemlig automatisk 25 GB gratis lagringsplass i nettskyen.

Med de tre systemkameraene kan du altså lagre bildene direkte dit, og slippe å fylle opp minnekortet. Dermed blir de ikke bare tatt vare på, de blir også tilgjengelig uansett hvor du befinner deg i verden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

En slik overføring krever naturligvis at du har et trådløst nett innen rekkevidde, eventuelt aktivert internettdeling på mobilen - noe som er en vanlig funksjon på de fleste nye smartmobiler.

Les også: Dette er Microsoft Skydrive

Flere funksjoner

Hvis du har Android-telefon kan du laste ned en app som lar deg fjernstyre kameraet, fotografere, zoome, endre innstillinger og slå av kameraet.

Kameraene gjenkjenner nettverket ditt hjemme, og kan konfigureres til å kopiere bildene over på PC-ens harddisk automatisk når du kommer hjem fra kameraoppdrag, uten å måtte tenke på kabler. Overføring til nettjenestene, inkludert SkyDrive, kan naturligvis også gjøres da.

Flere opplysninger om de tre kameraene finner du i tabellen under:

Samsung lanserer systemkameraer med omfattende internettfunksjoner


Flere teknologisaker fra DinSide