Samsung lanserer Galaxy Tab S

To nye toppmodeller med ekstremskjermer.

<strong>KNIVSKARP:</strong> Med oppløsning på 2560x1600 er skjermene på de nye Galaxy Tab S-brettene knivskarpe. Foto: SAMSUNG
KNIVSKARP: Med oppløsning på 2560x1600 er skjermene på de nye Galaxy Tab S-brettene knivskarpe. Foto: SAMSUNGVis mer

Samsung fortsetter å pøse på med nettbrettprodukter. Man har den «vanlige» Tab-serien, som har kommet i flere størrelser og generasjoner, og «Note»-serien, der det følger med en penn som gir deg ekstra funksjonalitet.

Dessuten finnes TabPro og NotePro-modellene som ble sluppet tidligere i år.

TEST: Samsung Galaxy NotePro 12.2

Nå er nok en serie lansert – Galaxy Tab S. Den blir sparket i gang med to nye modeller med helt lik innmat; den eneste forskjellen er skjermstørrelsene – en variant på 10,5 tommer og en på 8,4 tommer.

Svært skarp Super AMOLED-skjerm

TO FARGER: De nye Samsung-nettbrettene kommer både i hvitt og bronse.
TO FARGER: De nye Samsung-nettbrettene kommer både i hvitt og bronse. Vis mer


Begge modeller har svært god oppløsning på 2560x1600 piksler og en skjerm av Super AMOLED-typen, som du også finner i Galaxy-telefonene. Disse har blant annet et svært dypt sortinivå, og en fargemetning som er svært høy. I følge Samsung skal skjermene også være svært gode i sollys, men det får vi komme tilbake til når vi får inn testmodeller.

Begge nettbrettene har også fingeravtrykksensor lik den som sitter i Samsung Galaxy S5. Den ble for øvrig mye bedre i en programvareoppdatering for et par uker siden.

Kjekk er muligheten for å registrere fingeravrtrykk fra opp til åtte personer. Dermed gis du muligheten til å begrense app-tilgangen for barna når de sveiper sin finger over knappen, for eksempel. Begge nettbrettene støtter dessuten tale uten at telefonen er i nærheten, dersom du har en med SIM-kort, selvsagt.

Tekniske spesifikasjoner

Modellene gis ut med en åttekjernet prosessor fra Samsung (Exynos 5 Octa), med fire kjerner på 1,9GHz og fire på 1,3GHz. Skjermene er som nevnt av Super AMOLED-typen med oppløsning på 2560x1600.

Begge modeller har også 16GB internminne med støtte for minnekort inntil 128GB og 3GB arbeidsminne. De kjører siste Android-versjon (4.4) og har støtte for WiFi 802.11 a/b/g/n/ac.

Den største av dem, 10,5-tommeren, veier 465 gram og er bare 6,6 millimeter tykk. Minstemann, 8,4-tommeren, veier bare 294 gram og har samme tykkelse.

Modeller og priser

Som vanlig finnes versjoner med og uten støtte for 4G-nett. Under er de veiledende prisene:

Galaxy Tab S 10.5 4G: 5.299 kroner
Galaxy Tab S 10.5 Wi-Fi: 4.390 kroner
Galaxy Tab S 8.4 4G: 4.399 kroner
Galaxy Tab S 8.4 Wi-Fi: 3.499 kroner