Et smartkamera kan mer enn å ta bilder. Her med berøringsfølsom skjerm, apper og deling i sosiale medier. Men det er lysfølsomheten som er mest oppsiktsvekkende. Foto: Samsung
Et smartkamera kan mer enn å ta bilder. Her med berøringsfølsom skjerm, apper og deling i sosiale medier. Men det er lysfølsomheten som er mest oppsiktsvekkende. Foto: SamsungVis mer

Samsung lanserer EX2F

Svært spennende "smartkamera".

Smart-begrepet utvides til stadig nye produktgrupper, og Samsung kaller en rekke av sine nye kameraer med utvidet funksjonalitet, for smartkameraer.

EX2F er et slikt kamera, som både har berøringsfølsom skjerm, apper, støtte for trådløst nettverk, og deling av bilder via sosiale nettjenester.

Og slikt er vel og bra, i en tid der vi stadig oftere griper til mobiltelefonen når vi skal ta bilder, nettopp fordi deling står så sentralt.

Ekstremt lyssterkt

Men EX2F byr på langt mer enn et mobilkamera, ikke minst ser optikken svært imponerende ut. Objektivet er svært lyssterkt, f1.4 ved 24 mm vidvinkel, noe vi aldri før har sett på et kompaktkamera. Det skulle dermed være duket for å kunne ta bilder uten blits i meget mørke omgivelser. Du kan zoome inntil 3,3x, ISO strekker seg fra 80 til 3200, oppløsningen på bildene er 12,4 megapiksler. Filminig i full HD (1080/30p) er også mulig.

Kameraet bruker den vend- og vridbare 3" skjermen som søker. Denne er av typen AMOLED, og er berøringsfølsom.

Et smartkamera kan mer enn å ta bilder. Her med berøringsfølsom skjerm, apper og deling i sosiale medier. Men det er lysfølsomheten som er mest oppsiktsvekkende. Foto: Samsung


Mobil-styring

I tillegg kan kameraet fjernstyres via en Android-mobil. Du kan zoome, peke og ta bilder på opp til 20 meters avstand, skriver Samsung i en pressemelding.

Kameraet kan også utstyres med optisk søker, ekstern mikrofon og blits - men dette er ekstrautstyr.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Størrelsen er 111,9 x 62 x 28,9 mm og vekten er 294 gram. Prisen er ventet å ligge på rundt 4000 kroner når det dukker opp i butikkene i september.

Få også med deg nyheten om Sony DSC-RX100