Samsung lanserer enormt nettbrett

Galaxy View er gigantisk.

<strong>BÆRBAR TV:</strong> Samsungs nye «nettbrett», View, måler hele 18,4 tommer over diagonalen. Foto: SAMSUNG
BÆRBAR TV: Samsungs nye «nettbrett», View, måler hele 18,4 tommer over diagonalen. Foto: SAMSUNGVis mer

Samsung har nå løftet sløret av sitt nye Android-nettbrett, og der de fleste produsenter stort sett nøyer seg med 8-10 tommer, er skjermen på Galaxy View hele 18,4 tommer over diagonalen.

Og ikke bare er det stort – vektnåla stopper nemlig på hele 2,65 kg; altså nesten sju ganger så tungt som Tab S2 fra samme selskap, som vi testet forleden.

Med andre ord er neppe dette et nettbrett du kommer til å ha med deg rundtom så ofte.

Eget håndtak

Størrelsen og tyngden har gjort at Samsung har laget et eget håndtak på baksiden for å gjøre det lettere å flytte på brettet. Baksiden fungerer også som et stativ, der nedre del kan bøyes ut slik at nettbrettet står av seg selv.

Man får imidlertid «bare» full HD-oppløsning på det store nettbrettet, som utgjør en pikseltetthet på cirka 120 per tomme. Dermed vil det nok oppleves noe uskarpt om du har det i fanget og surfer på nettet eller leser tekst, men det er video som står sentralt her.

SKARPERE: Sonys nye telefon har 4K-skjerm

En egen side på hjemskjermen har stort fokus på video – både med tanke på YouTube, Netflix, Viaplay og så videre. Poenget har nok heller vært å lage en slags bærbar TV som kan glede flere, der normal betraktningsavstand vil være større enn på et vanlig nettbrett.

Ikke noe råskinn

Maskinvaremessig er det ikke noe råskinn vi snakker om. Prosessoren er en åttekjerners Exynos 7580 (1,6GHz); tilsynelatende den samme som sitter i den litt enklere utgaven av fjorårets Galaxy S5 – S5 Neo.

View har 2GB arbeidsminne og 32/64GB lagringsplass, men støtter også minnekort – og SIM-kort om man går for 4G-versjonen. Batteriet er oppgitt til 5800mAh ved 11,3V som gir en total kapasitet på 64Wh. Det skal være nok til å holde det gående med videotitting i åtte timer.

Produktet kommer i norske butikkhyller i slutten av november med en veiledende pris på 6990 kroner for 32GB-versjonen, får vi bekreftet fra Samsung Norge.

Lar du deg friste av dette produktet? Vi hører gjerne fra deg i kommentarfeltet under.

PS! Lenovo kommer i disse dager med Yoga 3 Tablet Pro, oppfølgeren til Tablet 2 Pro – med innebygd projektor.