Samsung lanserer "Databrett"

Slår sammen minibærbar og nettbrett.

LAS VEGAS: Mange vil hevde at nettbrettenes største utfordring er at de ikke kommer med fysisk tastatur. Det hemmer gjerne produktiviteten, spesielt når du skal skrive lange dokumenter og andre tekstkrevende oppgaver.

Det er jo egentlig en PC

Samsungs løsning på dette er et "databrett", eller "Sliding PC". I utgangspunktet ser den ut som et vanlig nettbrett. Den har også berøringsfølsom skjerm, og vekt og størrelsen er omtrent som en iPad (10 tommer).

Den store forskjellen er at den ikke kjører iOS eller Android, men Windows 7, og, ikke minst: Den har et utskyvbart tastatur med pekeplate. Dermed har den det beste fra to verdener, ifølge Samsung.

Også Asus har vist en lignende løsning tidligere denne uken på CES i Las Vegas, men den modellen benytter Android 3.0 som operativsystem, uten mulighet til å kjøre mer komplekse PC-programmer.

Samarbeid med Intel og Microsoft

Databrettet, som har fått navnet Series 7 har blitt utviklet i samarbeid med Microsoft og Intel. Den har en Intel Atom-prosessor innabords, inntil 64 GB SSD, og plass til to minnekort. 3G, WiFi og DLNA-støtter er på plass.

Den skal være kraftig nok til å vise HD-film, og ifølge Samsung ha et batteri som klarer 9 timer drift på én lading.

Pris og leveringstidspunkt er foreløpig ikke kjent.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Flere ferske saker fra CES 2011