Samsung klare med superrask SSD

Bryter grenser med ny serie.

<B>LYNRASK HARDDISK-ERSTATTER</B>: Nå dreier det meste seg om SSD-er på størrelse med minnebrikker, og Samsungs nye har en lesehastighet på 2,5GB i sekundet. Foto: SAMSUNG
LYNRASK HARDDISK-ERSTATTER: Nå dreier det meste seg om SSD-er på størrelse med minnebrikker, og Samsungs nye har en lesehastighet på 2,5GB i sekundet. Foto: SAMSUNG Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Samsung har nettopp lansert en ny serie SSD-er beregnet for PC-er i både bedrifts- og privatmarkedet.

Serien har fått navnet 950 PRO, og Samsung lover at de nye SSD-ene både er raskere og bruker mindre strøm enn eksisterende SSD-er på markedet. I første omgang får serien to medlemmer, en med 256GB kapasitet og en med 512GB kapasitet.

For de tekniske interesserte kan vi opplyse om at serien baseres på Samsungs andre generasjon MLC V-NAND-minne med UBX-kontroller, og er dermed de første SSD-ene for privatmarkedet som benytter denne vertikale NAND-teknikken.

Les også: SSD-er 40 prosent billigere siden nyttår

Ikke lenger SATA

Vi ser nå at fokuset dreier bort fra tradisjonelle SSD-er som kommuniserer via SATA-grensesnittet, til langt mer kompakte SSD-er på størrelse med minnebrikker. 950 PRO kommuniserer via M.2 PCIe-grensesnittet, som åpner for langt høyere hastigheter.

Ifølge Samsung skal lese/skrive-hastigheten på den nye serien være inntil fire ganger høyere enn de raskeste SATA SSD-ene, nærmere bestemt henholdsvis 2.500 og 1.500MB pr sekund. Det er til sammenligning mer enn 20 ganger raskere enn en konvensjonell harddisk til bærbare PC-er.

Fem års garanti

Levetiden skal også være god. Samsung garanterer minst 200TB med antall skrevne data og den største skal tåle minst 400TB. Samsung leverer for øvrig SSD-ene med fem års garanti.

Den nye serien vil bli tilgjengelig i midten av oktober, med en veiledende pris på 2.200 kroner for den minste, og 3.700 kroner for den største SSD-en.

Les også: Snart flerdobles SSD-kapasiteten

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!