Samsung klar med Macbook Air-killer

Som er mye råere på innsiden.

LAS VEGAS: Samtidig med lanseringen av Intels andre generasjons Core-prosessorer i går, annonserte en rekke PC-produsenter nye modeller som benytter disse.

En av de desidert mest spennende PC-ene ble annonsert under Samsungs pressekonferanse på The Venetian onsdag kveld, norsk tid. For Samsung Series 9 kan ikke betraktes som noe annet enn et direkte svar på den populære Macbook Air fra Apple, som kom på markedet i høst.

Mye likt, men det er utenpå

Maskinen har metallchassis, veier 1,06 kg og har en skjerm på 13,3 tommer med 1366 x 768 pikslers oppløsning. Samsungen måler 1,63 cm på det tykkeste, mot MacBook Airs 1,7 cm. Begge har erstattet den mekaniske harddisken med flashminnebaserte SSD-er (på 64 eller 128 GB). Ingen av dem har optisk drev (DVD-stasjon).

Den store forskjellen ligger i maskinarkitekturen. Mens Apple benytter den Core 2 Duo-plattformen fra Intel, benytter Samsung altså siste generasjon Intel-brikkesett og i5-prosessor på 1,4 GHz. Grafikkbrikken er her integrert i prosessoren, og har fått navnet Intel HD GT2. Denne er svært strømgjerrig, samtidig som den byr på bedre ytelse enn tidligere grafikkbrikker fra Intel.

USB 3.0

For øvrig byr maskinen på 4 GB internminne, to USB 3.0-kontakter, Bluetooth 3.0-støtte, 802.11 b/g/n trådløst nettverk, samt innebygde høyttalere og subwoofer(!). Operativsystemet er enten Windows 7 Home Professional eller Home Premium.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Batterilevetiden er oppgitt til rund 6,5 timer ved normal bruk.

Kostbar moro

Maskinene vil være tilgjengelig fra og med februar i USA, der prisene starter på 1599 dollar (ca 9.500 kroner), da med 64 GB SSD. Det er en del dyrere enn Macbook Air, som i USA starter på 1299 dollar. Men da med litt "gammeldags" teknologi og halvparten så mye minne, altså.

Vi vil prøve å få tatt noen bilder av den og legge dem ut her på DinSide når vi har fått besøkt Samsungs stand i løpet av torsdag.

Flere saker fra CES 2011.