Samsungs nye 9-serie får to nye medlemmer, og er muligens de tynneste bærbare PC-ene på markedet. Legg merke til den minimale rammen rundt skjermen på 15-tommeren på bildet. Det gjør at størrelsen på PC-en er omtrent som en typisk 14-tommer. Foto: Samsung
Samsungs nye 9-serie får to nye medlemmer, og er muligens de tynneste bærbare PC-ene på markedet. Legg merke til den minimale rammen rundt skjermen på 15-tommeren på bildet. Det gjør at størrelsen på PC-en er omtrent som en typisk 14-tommer. Foto: SamsungVis mer

Samsung klar med 2. generasjon 9-serie Ultrabook

Verdens tynneste?

Da Samsung lanserte sin syltynne 9-serie bærbare PC i fjor vår, var de på en måte forut sin tid. Vel hadde Apple sin MacBook Air, men 9-serien viste at også PC-leiren hadde oppdaget at svært tynne bærbare var noe som kunne trigge kjøpelysten hos folk.

Senere på året fikk vi Ultrabook-initiativet fra Intel, og siden den gang har det dukket opp mange tilsvarende modeller fra alle de store PC-produsentene, og mange av dem har vi testet og omtalt her på DinSide.

Samleside: Ultrabook

Ekstremt tynne

Nå er andre generasjon Ultrabooks på vei ut i markedet, og Samsung er klare med to oppgraderte nye medlemmer i 9-serien, en 13-tommer og en 15-tommer. Mest oppsiktsvekkende er 15-tommeren, som bare måler 14,9 mm på det tykkeste, men også 13-tommeren er usedvanlig tynn med sine 12,9 mm - begge to er blant de aller tynneste bærbare på markedet, vi kan i skrivende stund ikke huske å ha sett noen tynnere. Kravet fra Intel for å bruke Ultrabook-betegnelsen er 18 mm på alt under 14 tommer, og 21 mm på alt over 14 tommer.

Noen tynnere? Foto: Samsung
Noen tynnere? Foto: Samsung Vis mer


75% av komponentene i den nye 9-serien er utviklet av Samsung selv.

Vekten er henholdsvis 1,59 kg på 15-tommeren, og 1,16 kg på 13-tommeren. Førstnevnte har en batteritid på inntil 10 timer, mens minstemann skal klare inntil 7,3 timer, hevder produsenten.

Høyoppløst

Begge modeller har matte Samsung-skjermer med oppløsning på 1600 x 900 piksler, vesentlig høyere enn hva de fleste konkurrentene byr på (1366 x 768 piksler).

På innsiden sitter en 3. generasjon Intel Core i7-prosessor i 15-tommeren, 8 GB RAM og en 128 GB SSD. Prisen er veiledende 13999 kroner.

I 13-tommeren sitter en 3. generasjon Intel Core i5-prosessor, 4 GB RAM og 128 GB SSD. Prisen på denne er veiledende 11299 kroner.

Begge maskiner er på vei ut i butikkene i skrivende stund, og vi venter et eksemplar av 13-tommeren til vår testlab i løpet av uka.

DinSides ferske PC-tester