Samsung GX-10 annonsert

Samsung melder seg på i krigen om speilrefleksentusiastene. Vi har spesifikasjonene!

Tidligere i år slapp Samsung modellen GX-1 i et samarbeid med Pentax. Kameraet var myntet på normale brukere - lite og lett, og med en hyggelig prislapp. Nå frir de til de til de litt mer avanserte brukerne - kameraet tar bilder med 10,2 megapiksler oppløsning, og har en lovende søker med 0.95x forstørrelse og 95% FOV. Skjermen er på 210.000 piksler og er 2.5 tommer stor.

Samsung GX-10 annonsert


I likhet med Sony Alpha A100, har også kameraet fra Samsung innebygget stabilisator i kamerahuset, og CCD-rensing i form av risting av brikken er også implementert i Samsung-kameraet. Sistnevnte virker å være en populær mekanisme, som også er å finne i Canons nye 400D-kamera.

En funksjon som også gjør Samsung-kameraet attraktivt, er at det er vannavstøtende, som betyr at du kan ta det med ut en regnværsdag og knipse uten at kameraet tar skade av det. Kameraet tar bilder i RAW-format, og kan ta seriefotografier i JPEG med 3 bilder i sekundet. En mulighet er også at du kun knipser i RAW-modus, for deretter å konvertere bilder til JPEG i kameraet dersom du ønsker en JPEG-utgave av bildet. Seriefoto i RAW stopper etter 9 bilder.

Samsung GX-10 annonsert


Kameraet har også 11-punkts autofokus, og det er dessuten mulig å skreddersy funksjonshjulene til å bestå av de funksjonene du bruker mest - en idé vi synes høres meget god ut.

Med det nye kameraet er det også annonsert fem nye objektiver. Disse er:

  • 10-17mm F3.5-4.5ED - Fisheye-objektiv
  • 12-24mm F4 ED AL - Ultra-vidvinkel
  • 16-45mm F4 ED AL - Zoomobjektiv med vidvinkel
  • 35mm F2 AL - Normalobjektiv med rask fokus
  • Macro 100mm F2.8 - Makroobjektiv
Samsung hevder også at det vil komme flere objektiver til kameraet i 2007.


Kameraet blir å finne i butikkene i desember, og vil koste cirka 9.000 veiledende med kitobjektiv (18-55mm).