Samsung Galaxy Tab 7.7

Lett og lekkert nettbrett med flere kvaliteter.

Samsung Galaxy Tab 7.7 veier bare litt over 300 gram, men byr på rask prosessor og svært god Super AMOLED plus-skjerm  Foto: Pål Joakim Olsen
Samsung Galaxy Tab 7.7 veier bare litt over 300 gram, men byr på rask prosessor og svært god Super AMOLED plus-skjerm Foto: Pål Joakim Olsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vi tok en tur til Samsungs norske kontor på Skøyen og fikk en gjennomgang av selskapets kommende nettbrett, Galaxy Tab 7.7.

Dette er, som navnet tilsier, et nettbrett med en skjerm som måler 7,7 tommer over diagonalen, og det med en skjermoppløsning på 1280x800. Til sammenligning har den første sjutommersutgaven, Galaxy Tab, 1024x600, og det samme har også HTC Flyer.

Skjermen i 7.7-modellen er av Super AMOLED Plus-typen, som også finnes på Samsung Galaxy S II, og som også blir å finne i den kommende giganttelefonen Samsung Galaxy Note.

Dette er en skjerm som bruker mindre strøm enn de mer vanlige LCD-skjermene, og som i tillegg byr på et dypt sortnivå og svært fargerike bilder.

Baksiden av Galaxy Tab 7.7 er i børstet aluminium. Foto: Pål Joakim Olsen
Baksiden av Galaxy Tab 7.7 er i børstet aluminium. Foto: Pål Joakim Olsen Vis mer


Solid konstruksjon

Førsteinntrykket av Galaxy Tab 7.7 er svært solid. Dette blir den første modellen fra Samsung der baksiden ikke er i plast; nærmere bestemt i børstet aluminium, og kvalitetsfølelsen var definitivt hakket over de øvrige Tab-modellene fra Samsung.

Galaxy Tab 7.7 er drøye 7mm tykk og veier bare 335 gram. Foto: Pål Joakim Olsen
Galaxy Tab 7.7 er drøye 7mm tykk og veier bare 335 gram. Foto: Pål Joakim Olsen Vis mer


Og ikke bare det – imponerende er det også hvor lav Samsung har klart å holde vekten på Tab 7.7. Vektnåla stopper på 335 gram; vesentlig mindre enn f.eks iPad 2 (601g) og Galaxy Tab 10.1 (565g), og 50 gram lettere enn den første Galaxy Tab-modellen, som da har et mindre fotavtrykk. Galaxy Tab 7.7 er bare 7,89mm tynn.

Fra høyre mot venstre: Galaxy S II, Galaxy Note og Galaxy Tab 7.7 Foto: Pål Joakim Olsen
Fra høyre mot venstre: Galaxy S II, Galaxy Note og Galaxy Tab 7.7 Foto: Pål Joakim Olsen Vis mer


Prosessoren er en dobbeltkjerneprosessor som kjører på 1,4GHz; altså vesentlig kjappere enn 10.1-utgaven, der prosessorhastigheten er 1GHz. 7.7-modellen blir også lansert med Android v3.2 og kommer med 16GB internminne i WiFi/WiFi+3G-versjoner, og denne modellen lar seg også ringe med, slik tilfellet er for det første nettbrettet fra Samsung.

Under ser du en video der Stig-Ove Langø i Samsung demonstrerer Galaxy Tab 7.7:


Tilhørende ekstrautstyr

Vi fikk også se noe av ekstrautstyret som kommer til Tab 7.7. Blant annet en hendig bilholder med sugekopp, tastaturdock og adaptere for HDMI, SD-kort og USB.

Med denne adapteren kan du koble til USB-enheter; enten det er snakk om minneplugger for å kopiere over filer, eller Xbox-kontroller for å spille. Foto: Pål Joakim Olsen
Med denne adapteren kan du koble til USB-enheter; enten det er snakk om minneplugger for å kopiere over filer, eller Xbox-kontroller for å spille. Foto: Pål Joakim Olsen Vis mer


Sistnevnte gjør blant annet at du kan koble til en Xbox-kontroller og styre spill med denne, mens bilder fra et kamera lett kan kopieres inn på nettbrettet via SD-adapteret.

Alt i alt gir Tab 7.7 et svært solid førsteinntrykk, og størrelsesmessig synes vi 7.7 tommer er et godt kompromiss mellom størrelse og portabilitet; i hvert fall når oppløsningen er såpass høy.

Galaxy Tab 7.7 blir tilgjengelig i butikkene rundt årsskiftet med en prislapp på rundt 5000 kroner.