Samsung Galaxy Note 8.0

Folk vil ha penn, mener Samsung. Og plast.

MINDRE: Samsung Galaxy Note 8.0 er mye av det samme som Galaxy Note 10.1, men mindre. Slik hevder de å kunne bruke den med én hånd.  Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
MINDRE: Samsung Galaxy Note 8.0 er mye av det samme som Galaxy Note 10.1, men mindre. Slik hevder de å kunne bruke den med én hånd. Foto: Ole Petter Baugerød StokkeVis mer

Vi ga nettbrettet Samsung Galaxy Note 10.1 terningkast fem da vi anmeldte det i fjor, og kalte det "et friskt pust".

Nå er Samsung tilbake med et nytt Note-brett, som heter - hold deg fast - Samsung Galaxy Note 8.0. Åtte tommer stort, altså, i motsetning til fjorårets modell med 10,1 tommer.

Det ble i helgen vist frem for første gang på Mobile World Conference (MWC) i Barcelona, uten noen pressekonferanse eller stor ståhei. DinSide var på plass på et arrangementet hvor Samsung viste det frem for nysgjerrige bransjefolk.

Her viser produktplanleggingsdirektør Shoneel Kolhatkar i Samsung frem nettbrettet for DinSides lesere:

Vil folk ha penn?

Samsung Galaxy Note 8.0 er nettbrettet mange mener er et direkte svar på Apples iPad Mini, som måler 7,9 tommer. Svar eller ikke, så kommer iPad Mini til å bli en av Note 8.0 sine argeste konkurrenter når brettet treffer markedet en gang i løpet av årets andre kvartal.

Pennen er et av Samsungs svar på hva deres produkt gjør bedre enn Apples. Note-navnet indikerer nettopp dette pennfokuset, som gjør at man kan bruke produktene slik alle berøringsenheter ble brukt før fingeren ble satt på teknologikartet en gang for alle.

- Men vil folk virkelig bruke nettbrettet sitt med en penn?

– Det var det mange som lurte på da vi lanserte Galaxy Note. Etter 15 millioner solgte Note-enheter, er svaret ja, sier produktplanleggingsdirektør Shoneel Kolhatkar i Samsung til DinSide.

MINDRE: Samsung Galaxy Note 8.0 er mye av det samme som Galaxy Note 10.1, men mindre. Slik hevder de å kunne bruke den med én hånd. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
Foto: Ole Petter Baugerød Stokke


Produsere, ikke konsumere

DinSide har så vidt fått sett litt på nyheten, og en ting som slår en ganske umiddelbart, er at Samsung fortsetter med plasten sin. Hvit, speilblank plast over det hele.

- Er dere ikke redde for at folk oppfatter dette produktet som for mye plast?

– Det var viktig for oss at Galaxy Note 8.0 kunne brukes med én hånd. Med metall hadde den blitt for tung til dette, hevder Kolhatkar.

Samsung har tatt et kraftig tak i Android-versjonen i sin Galaxy Note 8.0. Blant annet kan du kjøre to programmer ved siden av hverandre, slik Windows-brettene nå kan, og du kan ha flytende videoer på skjermen, over andre apper. Du ser alt dette demonstrert i videoen over.

Dette ser unektelig imponerende ut, og sammen med pennen fremstår brettet som et verktøy for å jobbe, heller enn å bare nyte andres innhold. Det samme Microsoft forsøker å få til med sine Windows RT-brett.

Spørsmålet er om folk nå faktisk er klare for å bruke nettbrettene sine til produksjon i tillegg til konsum, og hvilket brett som er best til sistnevnte om det tradisjonelle bruksmønsteret holder seg.