Sammenligning DV500 og RT2500

Disse produktene har mye til felles, det kan være vanskelig å velge. Vi har sammenlignet de viktigste egenskapene.

Begge løsningene består av et PCI-kort med tilkobling for ekstern analog I/O i tillegg til to FireWire-porter. I tillegg kommer det en omfattende samling programvare for alle ledd i prosessen, fra overføring fra DV-kamera til ferdig DVD-master.

Du kan lese vår test av Matrox RT2500 her og testen av Pinnacle DV500 Plus her.

Vi testet på en 850 MHz Pentium III med 384 MB RAM og Windows 2000. Diskene var IBM 75 GXP for system og Western Digital WD800 for data. Begge diskene var tilkoblet et Promise ATA-100 kontrollerkort.

Installasjon

Sammenligning DV500 og RT2500

Begge løsningene er omfattende, med en rekke støtteprogrammer i tillegg til Premiere 6.0 samt drivere til maskinvaren.

Matrox har den mest omfattende og komplekse, og ikke minst tidkrevende, installasjonen. Ikke minst tar de obligatoriske testene av harddiskene svært lang tid. Dette er tosidig, det ligger en forsikring i dette, men også en ulempe. Testene er dessuten unødvendige hvis man har moderne maskinvare som man vet er riktig konfigurert.

Pinnacle har flere produkter som går for å være vanskelige å installere. Vi har bare opplevd dette på et enkelt TV-kort, mens både FireWire-kort vi tidligere har testet og DV500 var helt problemfrie.

Pinnacle må derfor bli vinneren på installasjon

Bruksegenskaper

Sammenligning DV500 og RT2500

Overføring

Blant de viktigste funksjonene er støtte for overføring av data fra DV. Alt som kan hjelpe til med å løse denne tidkrevende og kjedelige oppgaven, med minst mulig assistanse, mottas med stor takk.

Matrox sin løsning MediaTools krever at det ikke er brudd i tidskoden på båndet, da fungerer den til gjengjeld helt glimrende.

Pinnacle sitt støtteprogram DVTools var av eldre dato, og støttet ikke vårt Canon XM-1 kamera, som heller ikke er av de aller nyeste. Programmet jobber dessuten i to omganger, analyse og overføring, som tar lengre tid.

Her er Matrox vinneren

Det finnes også andre støtteprogrammer på nett, som for eksempel Scenalyzer.

Sammenligning DV500 og RT2500

Redigering

Begge løsningene kommer med Adobe Premiere 6.0 og stiller i utgangspunktet helt likt. Begge løsningene var svært behagelige i responsen.

Her er resultatet uavgjort.

Sammenligning DV500 og RT2500

Sanntidseffekter

Matrox har langt flere sanntidseffekter og overganger å by på enn Pinnacle. Er du ute etter 3D-effekter, overtoninger, kreativt fargebruk, bilde-i bilde osv. så er Matrox RT2500 selvskreven.

Jobber du med et annet estetisk ideal, med et minimum av effekter, stiller saken seg selvsagt annerledes.

Matrox vinner i best støtte for sanntidseffekter

Sammenligning DV500 og RT2500

Teksting

Begge løsningene har gode tittelløsninger uten rendring.

Her blir resultatet uavgjort

Sammenligning DV500 og RT2500

Rendring

Begge løsningene krever rendring av sanntidseffektene ved eksport til digitale formater eller overspilling til DV. Her hjelper effektprosessoren i Matrox-kortet til, som gir en merkbart raskere rendring på en del effekter.

Matrox vinner på rendring av effekter

Konklusjon

Hvis du er tilhenger av effekter og kreativt billedspråk har Matrox den kraftigste løsningen.
Er du tilhenger av et formspråk som er mer rett-på-sak så gjør Pinnacle den jobben på en svært overbevisende måte.

Prisforskjellen er i skrivende stund på et par tusen kroner, Matox RT2500 liggger i overkant av 11 000 kroner, mens DV500 PLus liger på i overkant av 9 000 kroner.

Vi synes begge produktene gir mye for pengene, og uansett hvilket kort du velger vil det være vel anvendte penger, sammenlignet med å bruke tilsvarende sum på PC-oppgradering eller innkjøp av en ekstra kraftig PC.