Sammenligne dynamikk

Sammenligne dynamikk


På samme måte som en dårlig TV, er ikke alle kameraer like flinke til å oppfatte og gjengi detaljer i spesielt mørke og lyse partier. Vi kaller dette for kameraenes dynamiske omfang.

Her har vi gjengitt et utsnitt fra et av testbildene våre, av en sort gitarkasse plassert i en mørkeblå stol. Bildet er tatt med automatiske innstillinger i kameraet, og uten blits. For å se detaljene best mulig, har vi justert lysstyrken opp noe på alle utsnittene.

Våre vurderinger

Canon Digital IXUS 700 har klart å skille detaljene i det mørke partiet brukbart fra hverandre. I tillegg hadde var fargegjengivelsen av gitaren best av samtlige på dette bildet.

Automatikken i Fujifilm Finepix F10 valgte ISO 800, slik den nær sagt alltid gjør på innendørsbilder uten blits. Resultatet taler for seg selv, her er mye støy og detaljene kommer ikke klart fram.

Stort bedre gikk det ikke med HP Photosmart R717. Detaljene er grove, og kassen har fått samme tone som stolen nederst.

Nikon Coolpix 7900 har generelt meget god dynamikk i bildene, og har kanskje den beste optikken av samtlige kameraer i testen. Detaljene kommer klart frem her, men hvordan den har klart å få gitarkassen til å virke rød på innsiden er et mysterium. Den skal altså være svart.

Sony Cyber-shot DSC-W7 klarer seg i likhet med Canon Digital IXUS 700 brukbart, og plasserer seg midt på treet sammenlignet med de andre.

Tilbake til testforsiden