Med Yogile er det lett for andre å laste opp bilder til dine album.
Med Yogile er det lett for andre å laste opp bilder til dine album.Vis mer

Samle bildene fra festen

Smart nettjeneste gjør at alle kan laste opp til samme album.

Om du har vært på hyttetur, i bryllup, på julebord eller avslutningsfest er du sikkert ikke alene om å ha tatt bilder, og det å samle inn bildene i etterkant kan være en tidkrevende affære.

Noen deler bildene sine på Facebook, andre legger ut på Flickr, noen sender bilder per epost, mens andre ikke deler i det hele tatt og så videre.

Yogile er en nettjeneste for bildelagring som først og fremst er laget for å gjøre det lett for grupper å dele bilder med hverandre. Når du oppretter et album på nett, kan andre nemlig bidra til det samme albumet; enten ved å laste opp i webgrensesnittet, eller sende bildene som vedlegg til en tilfeldig generert e-postadresse (som du kan endre på hvis du vil).

Når du oppretter et album kan du også velge hvorvidt dette skal være offentlig tilgjengelig, kun tilgjengelig for de med URL-en, eller om du også vil avkreve et passord for å se på bildene.

Samle bildene fra festen


Samle bildene fra festen


Som du ser kan du også huke av dersom du selv vil godkjenne bilder som andre sender inn.

Gratis, men med begrensninger

Løsningen er gratis dersom du klarer deg med opptil 100MB med bilder i måneden (det er ikke så fryktelig mye, så i så fall må du be de andre om å krympe bildene først), mens du for $25 i året (ca 150 kroner) får så mye lagringsplass du måtte ønske.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Selve bildevisningen er basert på miniatyrbilder, og det er også mulig å skreddersy sorteringen, kun se bilder lastet opp av én bidragsyter e.l. Det finnes også en knapp for å starte lysbildeshow, hvorpå hvert bilde vises i tre sekunder. Velger du å se ett og ett bilde, kan du bruke piltatene frem og tilbake, og det er også mulig for de som laster opp å gi hvert bilde en beskrivelse.

Nettets tøffeste fotoalbum

Det kjekke er at det også finnes en knapp som laster ned alle bildene i en zipfil. Dermed kan alle deltakerne kjapt hente ned alle bildene som ble tatt. Det er også mulig å dele enkeltbilder eller hele album på Facebook, Twitter etc., i tillegg til at du kan bygge det inn på en nettside på samme måte som en YouTube-film.

Les mer og prøv selv: Yogile

PS! Denne funksjonaliteten er også å finne i galleridelen av Apples Mobile Me-tjeneste.