Sacrifice

Er du lei av gammeldagse strategispill med monoton ressurssamling og bygging av baser? Hva med et fantasibasert eventyr som tilfeldigvis krever litt strategisk tenkning?

Publisert
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Utviklergruppen Shiny er velkjente for sine originale, innovative og humorfylte spill. Deres nyeste utgivelse, Sacrifice, følger denne trenden. Det er i utgangspunktet et strategispill, men presentert på en temmelig revolusjonerende måte.
Du blir plassert i en eventyrlig verden hvor drager, magi og trollmenn er hverdagskost. Du er også en trollmann, og er ute etter oppdrag fra de fem gudene som styrer verden. Hver av gudene har sin verdensdel, som består av store, flytende øyer…

Før du tar oppdragene, anbefaler vi sterkt å gå gjennom treningsbrettene, som forklarer alle aspekter ved spillet i detalj. Og det er mye å forklare: Du kan skape krigere av forskjellig slag, gi dem diverse oppgaver, sette dem i formasjoner eller få dem til å vokte personer eller bygninger. Du må passe på å samle sjelene til drepte motstandere og venner, slik at du kan bruke disse til å skape nye ”medarbeidere”. Det er også viktig å ha nok av såkalt mana, som gir deg magiske krefter.

Full 3D

Sacrifice

Treningsbrettene gir deg også innsikt i hvordan du skal håndtere kameraet og bevege deg rundt på brettene. Det kommer du til å trenge – øyene du skal kjempe på er eksempler på fantastisk visuelt design. Alt er selvsagt fullstendig tredimensjonalt, og du kan styre kameraet uavhengig av hva som foregår, for å få den beste vinkelen.
Teknisk sett er spillet meget avansert – teksturene, modellene og animasjonene er av meget høy kvalitet, og har du et kraftig grafikkort som støtter T&L i maskinvare (GeForce), er du garantert en flott visuell opplevelse. All denne skjønnheten kommer ikke gratis, og vi anbefaler en rask PC (en Pentium III-maskin med et GeForce-basert grafikkort) for å nyte Sacrifice slik det er ment til å være.

Fascinerende verden

Sacrifice

Det er mye å gjøre når du først har kommet i gang med spillet. Du må passe på mana-nivået, holde styr på folkene dine og passe på at riktige enheter brukes på riktig måte, bruke magi til å lege sår og plukke opp sjeler… Det blir mye jobb, men likevel ikke overveldende mye. Det er heller temmelig imponerende hvor mange aspekter av kampen du kan kontrollere med noen få museklikk.
Sacrifice ligner ikke på kjente strategispill som Command & Conquer. Riktignok går flere av elementene igjen – samling av sjeler kan sammenlignes med ressurshøsting, og alteret – en sentral struktur du trenger for å kunne gjenopplives, er lik kommandosentret i andre spill.
Hovedforskjellen mellom Sacrifice og andre ligger nok i at du selv kontrollerer hovedpersonen, og kan bevege deg fritt omkring. Du er ingen allmektig general som kommanderer hele armeer, men én person som gir direkte ordre. Dette gjør kampene mye mer spennende, og du føler at du virkelig tar del i dem.
Den rikelige bruken av magi, samt de uvanlige og fantastiske omgivelsene er andre momenter som skiller Sacrifice fra de fleste andre strategispill…

For deg som vil ha forandring

Mange er lei den tradisjonelle måten å spille strategispill. For disse er Sacrifice gull verdt – vi synes det er det mest lovende og innovative strategispillet vi har sett på veldig lenge, og det byr på massevis av morsomme opplevelser både i enkelt- og flerspillermodus. Derfor har vi ingen betenkeligheter med å anbefale spillet for alle som liker kvalitetsspill med mye dybde og stor underholdningsverdi.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer