RealPlayer spiller av video og lyd direkte fra nettleseren din.
RealPlayer spiller av video og lyd direkte fra nettleseren din.Vis mer

Saboterer Microsoft RealPlayer?

Programmet RealPlayer har i løpet av få år oppnådd en enorm popularitet blant multimediasultne brukere av Internett. RealPlayer kan spille av video og lyd direkte i nettleseren din, og nå påstås det at Microsoft saboterer programmet med sin Windows Media Player.

I følge RealNetworks oppstår problemet hvis du installerer Windows Media Player etter at du har installert RealPlayer. Det fører til at Windows Media Player overtar som standard avspiller av innhold laget i RealNetworks format, og det vil i en del tilfeller medføre at innholdet ikke kan spilles av.

Windows Media Player er i stand til å avspille RealNetworks mediainnhold til og med versjon 4, men hvis innholdet er laget i versjon 5 eller det nye formatet G2, vil Windows Media Player komme med en feilmelding.

I følge RealNetworks er derfor konsekvensen at Microsoft blokkerer muligheten for å bruke RealPlayer.

Microsoft er uenig

Microsoft på sin side hevder at problemet ligger en bug i den nye versjonen RealPlayer G2, og at problemet derfor må løses av RealNetworks selv.

Enkel løsning

Hvis du selv ønsker å kontrollere hvilken mediaavspiller du vil bruke, er det rekkefølgen på installasjonene som teller. Den avspilleren som installeres sist vil ta over kontrollen.

Ønsker du å gjeninnsette RealPlayer som standard avspiller, holder det derfor å installere programmet en gang til.

Uansett har det vært så mye fokus på denne saken i internasjonale datapublikasjoner at reklameverdien for RealNetworks er åpenbar. Mange flere internettbrukere har fått høre om programmet, og løsningen på problemet er formidlet klart og tydelig.

Vi tror på RealNetworks

RealNetworks har gjort en glimrende jobb med sin RealPlayer (se egen artikkel om RealPlayer G2). Med litt større overføringshastighet på Internett, vil RealNetworks eminente teknologier åpne for en ny verden av levende bilder og lyd på nettet.